'Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning'

Af
Jeppe Helkov

En uforbeholden undskyldning. Skolelederen på Nordstjerneskolen lægger sig flat ned i sagen, hvor en pædagog i sidste uge kom til at sende det forkerte det forkerte barn ud af døren. Det betød, at den bare seks-årig dreng i minimum 40 minutter var overladt til sig selv.
“Det er en rigtig uheldig sag. Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning. Sådan noget bør selvfølgelig ikke kunne ske. Men der er tale om en menneskelig fejl. Klappen er simpelthen gået ned. Pædagogen er stadig dybt rystet, for hun kender børnene rigtig godt, så sådan en fejl burde ikke kunne ske,” siger han og fortæller, at de allerede har gransket procedurerne med at sende børn af sted.
“Vi har gennemgået hele sagen, og lige præcis i sådan en sag her, hvor det er en menneskelig fejl, tror jeg, det kunne være sket, uanset hvilke procedurer vi havde haft.”

Strammer op på procedurer

“Men vi har valgt at stramme op på, hvordan vi sender børn af sted. Det bliver mere omstændigt nu, hvis forældrene ringer og beder os om at sende deres børn af sted. Vi dobbelttjekker blandt andet og tjekker samtidig også billeder af børnene.”
Peter Brixen afviser samtidig, at den pågældende fejl skyldes, at pædagogerne har for meget mellem hænderne.
“Jeg har godt set, at flere skriver, at det skyldes dårlige normeringer. Men det kan jeg afvise. Det her skete på en rolig dag, hvor der var masser af voksne. Så det kan vi ikke engang bruge som en undskyldning. Der er bare tale om en dybt beklagelig fejl.”

Publiceret 18 May 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV