'Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning'

Af
Jeppe Helkov

En uforbeholden undskyldning. Skolelederen på Nordstjerneskolen lægger sig flat ned i sagen, hvor en pædagog i sidste uge kom til at sende det forkerte det forkerte barn ud af døren. Det betød, at den bare seks-årig dreng i minimum 40 minutter var overladt til sig selv.
“Det er en rigtig uheldig sag. Der er ikke andet at gøre end at lægge os fladt ned og give en uforbeholden undskyldning. Sådan noget bør selvfølgelig ikke kunne ske. Men der er tale om en menneskelig fejl. Klappen er simpelthen gået ned. Pædagogen er stadig dybt rystet, for hun kender børnene rigtig godt, så sådan en fejl burde ikke kunne ske,” siger han og fortæller, at de allerede har gransket procedurerne med at sende børn af sted.
“Vi har gennemgået hele sagen, og lige præcis i sådan en sag her, hvor det er en menneskelig fejl, tror jeg, det kunne være sket, uanset hvilke procedurer vi havde haft.”

Strammer op på procedurer

“Men vi har valgt at stramme op på, hvordan vi sender børn af sted. Det bliver mere omstændigt nu, hvis forældrene ringer og beder os om at sende deres børn af sted. Vi dobbelttjekker blandt andet og tjekker samtidig også billeder af børnene.”
Peter Brixen afviser samtidig, at den pågældende fejl skyldes, at pædagogerne har for meget mellem hænderne.
“Jeg har godt set, at flere skriver, at det skyldes dårlige normeringer. Men det kan jeg afvise. Det her skete på en rolig dag, hvor der var masser af voksne. Så det kan vi ikke engang bruge som en undskyldning. Der er bare tale om en dybt beklagelig fejl.”

Publiceret 18 May 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli