Nordsjællands Politi:

Anholdelser skal skabe ro

Af
Jens Berg Thomsen

De 17 anholdte personer ved Helsinge Station mandag eftermiddag er ikke umiddelbart sigtet for noget. Det fortæller pressekoordinator ved Nordsjællands Politi Henrik Suhr oven på begivenhederne, der førte til de 17 anholdelser.
“Anholdelserne er sket for at skabe ro og tryghed i byen. Vi har mulighed for at anholde uden at sigte folk og så tilbageholde folk i enten seks eller 12 timer, alt efter hvilken paragraf, man bruger,” siger Henrik Suhr.
“Det er klart, at når 17 mand med banderelationer pludseligt indfinder sig på Helsinge Station, så skaber det ikke tryghed. Vores indsats, i forlængelse af visitationszonen, går ud på at skabe tryghed i byen, så derfor har vi anholdt de 17,” siger han.
Nordsjællands Politi ophævede den 1. maj den visitationszone i Helsinge, der havde været der siden begyndelsen af april måned. Om visitationszonen kommer tilbage, ved Henrik Suhr ikke.
“Det er alt for tidligt at sige noget om det endnu, men det er klart, at det er noget, der indgår i vores overvejelser,” siger pressekoordinatoren.
“Vi er stadig til stede i byen her mandag. De 17 bliver nu transporteret ind til stationer rundt omkring, og så skal vi danne os et overblik over, hvad der er foregået og hvem, de er,” siger Henrik Suhr.
Mandag eftermiddag var politiet igang med at undersøge flere biler. Hvad der er fundet i dem, ved Henrik Suhr ikke i skrivende stund.

Publiceret 08 May 2017 15:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV