Kongernes Nordsjælland får turister til at overnatte

Stor vækst i udenlandske turister, der ofte også lejer sommerhus

Flere internationale turister holder ferie i Nordsjælland, viser de seneste overnatningstal fra Danmarks Statistik. Sidste år havde Kongernes Nordsjælland 1,4 millioner overnatninger. Det er knapt tre procent flere end året før.
Når turisterne holder ferie i Nordsjælland vælger omkring en tredjedel at leje et sommerhus. Sidste år steg væksten for overnatninger i feriehuse med 12 procent. Det samme gjorde sig gældende året før, der også bragte en pæn stigning på området med sig. Også lystbådehavnene og campingpladserne oplever fremgang.

Halvdel fra udlandet

“Det er populært at leje sommerhus i Nordsjælland, og med en solid vækst for andet år i træk kunne noget tyde på, at kommunernes massive kampagne over for sommerhusejerne kombineret med vores markedsføring har givet positivt afkast. Og med den stigende tendens i feriehusovernatninger har vi fortsat brug for mere kapacitet de kommende år,” udtaler direktør Annette Sørensen i en pressemeddelelse fra VisitNordsjælland.
Under halvdelen af Nordsjællands turister kommer fra udlandet, men det er herfra, Visit Nordsjælland ser den største vækst og de mest købestærke turister, siger Annette Sørensen:
“Det betyder, at vores strategi med at tiltrække flere internationale turister har båret frugt. På det danske marked har vi oplevet et mindre fald i antallet af overnattende turister, men positivt er det at både svenskerne og nordmændene er tilbage igen,” siger Annette Sørensen.

Mange flere fra Kina

Størstedelen af de udenlandske turister kommer fra Sverige – nu med en stigning på to procent sammenlignet med året før. Derefter følger Tyskland, Holland og Norge.
Den mest massive vækst oplever Nordsjælland fra Kina med en stigning på over 200 procent. For første gang genererer kineserne nu flere overnatninger end englænderne.
Tallene omfatter Kongernes Nordsjælland, det vil sige kommunerne Fredensborg, Gribskov, Halsnæs, Helsingør og Hillerød.jesl

Publiceret 17 April 2017 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV