Politikere protesterer over DR-ønske

Navne på ansatte under 1813-akuttelefon skal ikke være offentlige

En aktindsigt som DR har bedt om, har fået lokalpolitikere. DR har bedt om navne og autorisation på medarbejdere på Region Hovedstadens akuttelefon, 1813, i forbindelse med research. Det mener Erik Lund (K), der er byrådsmedlem i Allerød Kommune og regionsrådsmedlem fra SF Lise Müller ikke, at der skal gives.
“Det her er rent principielt og går langt videre end 1813. Vi risikerer at medarbejdere, der fx har været impliceret i utilsigtede hændelser, bliver kontaktet af pressen og det kan få meget store konsekvenser for den enkelte. Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal stå til ansvar for 1813. Det er et politisk og ledelsesmæssigt ansvar,” siger Lise Müller og Erik Lund i en fællesudsendt pressemeddelelse.
Medarbejderne skal have mulighed for at udtale sig kritisk om forholdene, men det er en opgave for ledelse og politikere at stå på mål for kvaliteten, mener de to.
“Vi er nødt til at være sikre på at medarbejderne kan arbejde i ro og mag uden at være nervøse for at havne på forsiderne uanset hvad man mener om 1813”, siger Lise Müller.
“Det kan ikke passe, at vi skal undervise menige medarbejdere i pressehåndtering,” siger Erik Lund.
jbt

"Vi risikerer at medarbejdere, der fx har været impliceret i utilsigtede hændelser, bliver kontaktet af pressen og det kan få meget store konsekvenser for den enkelte. Det er ikke den enkelte medarbejder, der skal stå til ansvar for 1813. Det er et politisk og ledelsesmæssigt ansvar", siger regionsrådsmedlem Lise Müller.

Publiceret 12 April 2017 13:45

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV