Byggetilladelse på plads i Annisse

“Vi kan ikke bare rive byggeriet ned,” siger plan- og miljøudvalgsformand Jesper Behrendorff om byggesagen fra Annisse

Af
Jens Berg Thomsen

Endnu et kapitel er skrevet i byggetilladelsen til ejendommen Kirkestræde 5 i Gl. Annisse. Plan- og miljøudvalget har nu givet byggeherren af det nye hus en byggetilladelse, men det bliver uden dispensation fra lokalplanen.
“Vi har bestemt os for at give byggetilladelse uden dispensationer. Det betyder, at byggeriet skal rettes til,” siger udvalgsformand Jesper Behrensdorff (C).
Beslutningen er faldet, efter sagen blev sendt tilbage i udvalget fra byrådet. I første omgang blev der givet byggetilladelse, men i januar standsede kommunen byggeriet. I samme måned har Gribskov Kommune modtaget målinger fra en landmåler, der viser, at den oprindelige byggetilladelse er overholdt. Sidenhen har Kammeradvokaten undersøgt sagen, og gennemgangen viser, at der er gode grunde til at give dispensationer for gavltrekanter af glas og et ovenlysvindue, der dog stred mod lokalplanens bestemmelser med hensyn til mål. Blandt andet havde en naboejendom, Kirkestræde nummer 4 fået dispensation
Nu har udvalget talt, og der er flertal for en byggetilladelse uden disensationer, meddeler Jesper Behrensdorff over for Ugeposten.
“Dispensationen til nummer 4 er ikke en del af denne sag,” siger han.

Uvildig undersøgelse

Udvalget har behandlet sagen ekstraordinært ud fra en uvildig undersøgelse af sagen af et planrådgivningsfirma fra Højbjerg ved Århus. Firmaet har blandt andet kigget på niveauet på byggegrunden og byggeriet, da det har været ét af sagens mange stridspunkter.
Firmaet slår dog fast, at byggeriet er inden for skiven med hensyn til niveauvurderingen på den skrå grund.
“Efter min vurdering giver ovenstående formålsbestemmelse absolut ingen adgang til, at Gribskov Kommune i denne sag kunne vælge at se anderledes på niveauplanet, end man gør i andre byggesager i kommunen,” skriver undersøgeren.
Ifølge Jesper Behrensdorff skal byggeriet rettes til med hensyn til gavltrekanter af glas, ovenlysvindue og byggeriets facade. Men der bliver ikke tale om at rive hele bygningen ned.
“Vi kan ikke bare rive byggeriet ned. Vi har et ansvar for at træffe beslutningerne, og oplyste grundlag gør, at de skal have en byggetilladelse,” siger han.
Et andet af sagens stridspunkter har været, om byggeriet var i strid med lokalplanens bestemmelse om, at nyt byggeri skulle være i samme stil som det, der var der i forvejen, men også den uvildige undersøgelse konkluderer, lige som Gribskov Kommunes forvaltning, at den bestemmelse er for upræcis.
“Summerende kan man sige, at der uden tvivl har været gode intentioner med lokalplanen, men at den ikke på alle punkter som “værktøj” lever op til intentionerne, fordi den ikke er konkret nok til, at den faktisk sikrer intentionerne gennemført,” lyder det i vurderingen.

Publiceret 12 April 2017 15:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV