Vejdirektoratet:

Her kommer der pres på påsketrafikken

Vejdirektoratet forventer pres på vejene i påsken

Påsken er traditionelt en højtid, hvor mange danskere kører på familiebesøg eller benytter fridagene til at nyde årets første ophold i sommerhuset. Det giver trængsel på vejene, når mange drager gennem landet på samme tid.
I år forventer Vejdirektoratet, at der især bliver travlhed på vejene skærtorsdag den 13. april, der ser ud til at blive påskens store udrejsedag.
“Her vil størstedelen af trafikken bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn eller Sjællands Odde, hvilket vil resultere i et trafikpres fra øst og mod vest og syd. Som konsekvens må trafikanterne regne med tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder i landet, især i vestgående retning. Dette gælder særligt i dagtimerne mellem klokken 10 – 15,” lyder det fra Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.
Mod slutningen af påsken skal danskerne så hjem igen, og derfor forventer Vejdirektoratet tæt trafik på vejene Påskedag og 2. Påskedag, der er de store hjemrejsedage. Erfaringsmæssigt fordeler hjemrejsetrafikken sig dog mere jævnt end trafikken på udrejsedagene, så medmindre der opstår uheld, forventer Vejdirektoratet ikke store forsinkelser i den anledning.
“Når der er mange biler på vejene, er risikoen for uheld større, og konsekvenserne for den øvrige trafik er mere omfattende, så trafikanterne opfordres til at køre med omtanke og holde afstand,” skriver Vejdirektoratet i pressemeddelelsen.
mw

null

Publiceret 11 April 2017 10:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV