Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjælland, siger, at ny rockergruppes modparter tegner et diffust billede. Pressefoto

Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjælland, siger, at ny rockergruppes modparter tegner et diffust billede. Pressefoto

Politidirektør:

Scenerne i Helsinge er uacceptable

“Man ser det samme andre steder, når nye forsøger at etablere sig i et område,” siger politi-direktør Jens-Christian Bülow

Af
Jens Berg Thomsen

Efter en uges tid med visitationszone i Helsinge og fire anholdte er Nordsjællans Politi ved at få et overblik over konflikten i byen.
“Billedet er, at der på den ene side er denne nye gruppe, Gremium, der ønsker at etablere sig i byen. Hvem der er på den anden side, er et mere diffust billede. Vi er i en fase nu, hvor jeg ikke kan sige noget konkret om, hvem det er,” siger politidirektør i Nordsjælland Politi Jens-Christian Bülow.
Generelt i Nordsjælland er Loyal to Familia, Satudarah og Bandidos velkendt, forklarer politidirektøren.
“Det, der sker i Helsinge lige nu, kan man også opleve andre steder, når en ny gruppe ønsker at etablere sig. Det er for tidligt at sige endnu, hvad konflikten handler om i Helsinge. Men et hashmarked kan skabe konflikter, hvis nye bevæger sig ind, hvor andre er i forvejen. Vi ved ikke, hvorfor denne gruppe har ønsket at etablere sig i Helsinge.”
Den seneste tids række af episoder i Helsinge har blandt andet fået politiet til at oprette en visitationszone.
“Man kan sige, at det er en uholdbar situation, og at der har været uacceptable scener i Helsinge. Vi bliver ved, til der er sikkert i byen. Visitationszone fra mandag, i første omgang fire uger. Det er et af vores redskaber. Når vi nærmer os de fire uger, må vi vurdere, om den skal forlænges. I Nordsjælland har vi tidligere haft visitationszoner i Helsingør, Kokkedal, Hillerød og Farum. Hver zone udspringer af konkrete situationer. Nogle gange bliver de forlænget, andre gange ikke. Eksempelvis forlængede vi ikke visitationszonen i Farum.”
“Vi er massivt til stede og følger med i, hvad der foregår. Vi er afhængige af at få oplysnigner fra borgerne. Så hvis man ser noget mistænkeligt, så vil jeg gerne opfordre folk til at henvende sig til os. Det har vi brug for at få et fuldstændigt billede, og også kunne handle,” siger Jens-Christian Bülow.

Publiceret 07 April 2017 15:45

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV