Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjælland, siger, at ny rockergruppes modparter tegner et diffust billede. Pressefoto

Jens-Christian Bülow, politidirektør i Nordsjælland, siger, at ny rockergruppes modparter tegner et diffust billede. Pressefoto

Politidirektør:

Scenerne i Helsinge er uacceptable

“Man ser det samme andre steder, når nye forsøger at etablere sig i et område,” siger politi-direktør Jens-Christian Bülow

Af
Jens Berg Thomsen

Efter en uges tid med visitationszone i Helsinge og fire anholdte er Nordsjællans Politi ved at få et overblik over konflikten i byen.
“Billedet er, at der på den ene side er denne nye gruppe, Gremium, der ønsker at etablere sig i byen. Hvem der er på den anden side, er et mere diffust billede. Vi er i en fase nu, hvor jeg ikke kan sige noget konkret om, hvem det er,” siger politidirektør i Nordsjælland Politi Jens-Christian Bülow.
Generelt i Nordsjælland er Loyal to Familia, Satudarah og Bandidos velkendt, forklarer politidirektøren.
“Det, der sker i Helsinge lige nu, kan man også opleve andre steder, når en ny gruppe ønsker at etablere sig. Det er for tidligt at sige endnu, hvad konflikten handler om i Helsinge. Men et hashmarked kan skabe konflikter, hvis nye bevæger sig ind, hvor andre er i forvejen. Vi ved ikke, hvorfor denne gruppe har ønsket at etablere sig i Helsinge.”
Den seneste tids række af episoder i Helsinge har blandt andet fået politiet til at oprette en visitationszone.
“Man kan sige, at det er en uholdbar situation, og at der har været uacceptable scener i Helsinge. Vi bliver ved, til der er sikkert i byen. Visitationszone fra mandag, i første omgang fire uger. Det er et af vores redskaber. Når vi nærmer os de fire uger, må vi vurdere, om den skal forlænges. I Nordsjælland har vi tidligere haft visitationszoner i Helsingør, Kokkedal, Hillerød og Farum. Hver zone udspringer af konkrete situationer. Nogle gange bliver de forlænget, andre gange ikke. Eksempelvis forlængede vi ikke visitationszonen i Farum.”
“Vi er massivt til stede og følger med i, hvad der foregår. Vi er afhængige af at få oplysnigner fra borgerne. Så hvis man ser noget mistænkeligt, så vil jeg gerne opfordre folk til at henvende sig til os. Det har vi brug for at få et fuldstændigt billede, og også kunne handle,” siger Jens-Christian Bülow.

Publiceret 07 April 2017 15:45

SENESTE TV

Flyfotograf udstiller og holder foredrag

Udstilling Lars Bygdemark er uden tvivl Sveriges bedste flyfotograf. I mere end 40 år har han fløjet over Sverige og taget billeder af et land med mange forskellige landskabstyper: Bølgende landbrugsarealer med marker og enge, som sammen danner stilfulde kludetæpper, maleriske småbyer og samfund. Slingrende kyststrækninger med tusindtal øer og skær.

Skove som strækker sig så langt, at man føler sig fortabt. I Lars Bygdemarks kunstnerisk udmejslede billeder ser man landskabets fortællinger.

Hans billeder fascinerer. Her fremstår former, som er skabt af mennesker, men som menneskerne ikke selv ser, de har skabt: plovfurer efter en traktor eller industriens anlæg og miljømønstre. Lars Bygdemark blev valgt til ”Årets Naturfotograf 2004” af Sveriges Naturvårdsverk.

Nu kan disse fotos ses på udstillingen 'Sverige fra luften' i Kulturhavn Gilleleje. Lars Bygdemark dukker selv op og holder foredrag, hvor han kan opleves på trappen i biblioteket, tirsdag 20. november kl. 17, hvor han fortæller om sin teknik og viser lysbilleder. Der er gratis adgang.

CV

Møde i seniorkredsen

MØDE Det er Agabe Indiens arbejde, der er centrum for mødet i Helsinge Seniorkreds. Deltagerne får besøg af Gert Svendsen, som fortæller om Agabe Indiens arbejde og om ildsjælen Biskop Jacob, som efter som 12-årig at blive helbredt for en dødelig sygdom, besluttede at give sit liv helt og fuldt til Jesus og arbejde for børn og unge i Indien.

Til mødet, der foregår tirsdag 20. november kl. 19 kan man høre mere om et fantastisk arbejde blandt 6500 børn og unge, om arbejdet blandt gadebørn, og om hvordan Agape Indien uddanner mange unge mennesker til gavn for det indiske samfund.

Anni og Ege Rasmussen, som har besøgt Biskop Jacob og børnehjemmene, vil vise billeder derfra.

Der er naturligvis kaffe og kage, og det hele finder sted Rundinsvej 46 i Helsinge.

Der er gratis adgang. Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30336746) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21715694). Mødet er arrangeret af Helsinge Seniorkreds.

Næste møde er tirsdag 11. december kl. 17.30, hvor der er juleafslutning med spisning, lotteri og kaffebord. Birger Daniel Petersen taler over emnet: 'Jesus kom – Jesus kommer.'

CV