Netværk af frivillige er på vej med hjælp til demente

Frivillige vil hjælpe demente på dagcenter. Formålet er at aflaste pårørende

FRIVILLIGE Gribskov Kommune har fået 400.000 kroner til et netværk af frivillige til det nye demens-dagcenter Holbohave. Formålet med netværket er at aflaste de pårørende til 40 til 50 brugere af Holbohave. De frivillige får træning i at håndtere situationer, der kan opstå, når man er sammen med demente. Gribskov Kommune søger nu frivillige til netværket. Formand for Social- og Sundhedsudvalget Birgit Roswall (V) siger:
“De ansatte spiller jo allerede en vigtig rolle i det sociale liv på centeret, men de har også mange praktiske opgaver. Her kan de frivillige være med til at gøre en stor forskel i hverdagen ved at komme og gå ture, spille spil eller andet som de demens-ramte måtte have lyst til,” siger formanden og fortsætter:
“Formålet med Holbohave er at aflaste de pårørende, så de og den demens-ramte kan blive længst muligt i deres eget hjem. Og her kan de frivillige i netværket gøre en kæmpe forskel, fordi alle aktiviteter kan være med til at holde hovedet i gang, og det er vigtigt for at mindske forværringerne af demensen,” forklarer Birgit Roswall. Det er planen, at der skal være 20 frivillige i netværket. Ring eller skriv til lederen, hvis du kunne tænke dig at være med - Kristine Pedersen. Hun har nummer 7249 7450 og mail krped@gribskov.dk.

Publiceret 15 March 2017 09:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Ugeposten Gribskov
SENESTE TV