Nordsjællandske kommuner går sammen om asfalten

“Vi er nødt til at se på opgaver, der går hen over kommunegrænser,” siger borgmester. Samlet besparelse på 15 procent

Af
Jens Berg Thomsen

ASFALT 140 millioner kroner. Så meget skal seks nordsjællandske kommuner fremover betale to asfaltfirmaer. De to firmaer har vundet et fælles udbud. Opgaven for de to asfaltfirmaer, Pankas og Colas, bliver nu at udføre løbende reparation af slaghuller og asfaltarbejder i forbindelse med forskellige ekstraarbejder.
“Det er glædeligt, at det er lykkedes. Vi er nødt til at se på opgaver hen over kommunegrænser i fremtiden for at kunne levere service med kvalitet. Det betaler sig at skabe noget på tværs af kommuner. Vi har sammen delt viden og erfaring, og vi har fået en fordelagtig pris,” sagde Allerød Kommunes borgmester, Jørgen Johansen (K), da samarbejdet blev præsenteret på et pressemøde i Lillerød.
Borgmesteren rodede lidt i noget asfalt sammen med fem politikerkollega fra de respektive kommuner, da samarbejdet blev præsenteret.
I Gribskov Kommune er der begejstring over aftalen, der ifølge formand for teknisk udvalg Brian Lyck Jørgensen (DF) sparer denne kommune for fem millioner kroner over de fire år, som aftalen løber.
“Det er en god aftale for os. Det er gavnligt at samarbejde på tværs af kommuner. Desværre er lovgivningen ikke altid på plads, så vi kan gøre det. Men her har vi gjort det, og det giver også et sammenhold på tværs at samarbejde,” siger Brian Lyck Jørgensen.
De seks kommuner har nedsat en tværkommunal projektledelse i forbindelse med udbuddet. Det har ifølge en pressemeddelelse fra Gribskov Kommune vist sig at være “et vendepunkt for samarbejdet.”
“På begge firmaers vegne vil jeg gerne sige tak. Nu kan arbejdet udføres af en større flok og får flere muligheder,” siger administrerende direktør i Pankas John K. Larsen.


FAKTA
Asfaltsamarbejde
Det nye samarbejde er mellem Allerød, Halsnæs, Gribskov, Frederikssund, Hillerød og Hørsholm kommuner.
Kontrakterne køber over fire år gældende fra den 1. april 2017.
Firmaet Pankas dækker Frederikssund, Allerød, Hillerød og Hørsholm Kommuner. Firamet Colas dækker Gribskov og Halsnæs kommuner.

140 millioner kroner lyder den samlede aftale på. Foto: Jens Berg Thomsen

140 millioner kroner lyder den samlede aftale på. Foto: Jens Berg Thomsen

Den nye aftale om samarbejde på asfalt gælder fra den 1. april i år og fire år frem. Den blev underskrevet fredag den 10. marts ved et fællesarrangement, hvor Allerød Kommune var vært. Foto: Jens Berg Thomsen

Den nye aftale om samarbejde på asfalt gælder fra den 1. april i år og fire år frem. Den blev underskrevet fredag den 10. marts ved et fællesarrangement, hvor Allerød Kommune var vært. Foto: Jens Berg Thomsen

Publiceret 14 March 2017 11:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV