DOX:ON:TOUR præsenterer nu det fulde program i Gribskov. Pressefoto

DOX:ON:TOUR præsenterer nu det fulde program i Gribskov. Pressefoto

En af verdens største filmfestivaler rammer Tisvilde og Gilleleje

DOX:ON:TOUR har offentliggjort det fulde program i Gribskov

FILM Verdens tredjestørste dokumentarfilmfestival, CPH:DOX, har nu annonceret det fulde program i Gilleleje Bio. Filmvisningerne i Gribskov er en del af festivalens landstourné, DOX:ON:TOUR, hvor dokumentarfilmene rykker ud på lokale spillesteder, biografer og kulturinstitutioner med tilhørende debatter, oplæg og minikoncerter arrangereget af de lokale kulturaktører.
I Gribskov er Tisvilde Bio, Kulturhavn Gilleleje og Gilleleje Bio værter for filmfestivallen. De tilbyder et fælles program i samarbejde med unge fra Helsinge Ungdomshus.

Filme ’The Hotel’ tager seerne med på et japansk hotel, der har eksisteret i over tusind år. Pressefoto

Filme ’The Hotel’ tager seerne med på et japansk hotel, der har eksisteret i over tusind år. Pressefoto

Publiceret 14 March 2017 11:15

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs