Nyt spisested i Gilleleje

Et nyt spisested har slået dørene op i Gilleleje. Målet er at give et alternativ til pizzeriaerne, når du ikke gider at lave aftensmad selv

Af
Jeppe Helkov

ÅBNING 'Ejlers, Mad du kan li'. Har du ikke stødt på det navn før, skal du nok støde på det i fremtiden. I søndags åbnede spisestedet i Gilleleje - og her vil du i fremtiden kunne hente din aftensmad, hvis tiden eller temperamentet ikke lige er til at lave det selv.
Bag spisestedet står Lars Maltoft og hans hustru Anette Als. Lars Maltoft er tidligere køkkenchef på flere store danske restauranter, men han har i de senere år arbejdet inden for catering-branchen. Og det er netop de erfaringer, han nu tager med til Østergade 1 i Gilleleje.

Tager retter med hjem

“Jeg har et produktionskøkken inde i København, hvor vi laver aftensmad til firmaer. De ansatte kan krydse af, om de skal have mad med hjem. Og så leverer vi. En dag tænkte jeg, at vi da ligeså godt kunne tage nogle af de retter med herop. Dem skal folk heroppe da også have mulighed for at købe,” siger Lars Maltoft, der siden 2015 har boet i Gilleleje.
Han fortæller videre, at de ikke åbner en restaurant. De åbner et sted, hvor folk kan købe et aftensmåltid med hjem.
“Det er færdig aftensmad for en 50'er. Vi laver de klassiske retter. Det er rigtig mad. Det er ikke retter, hvor maden kun fylder det ene hjørne af tallerkenen. Det er krebinetter, danske frikasséer og den slags. Og så har vi en vildt dygtig indisk kok, der virkelig kan få tingene til at smage autentisk. Så vi vil også have den slags retter. Det er god hverdagsmad.”

Gedigent dansk mad

“Mange ender med at bestille pizza, hvis man skal have mad udefra - og så ender man ofte med at komme af med 300 kr. Og det kan godt være, det bare er mig, men det synes jeg er en lidt flad oplevelse. Vi forsøger at lave noget mere gedigent mad.”
Med tiden er planen, at Lars og Anette Als også vil sælge specialiteter.
“Da vi flyttede herop, var det meningen, at vi skulle slappe af og nyde livet. Og nu har vi en forretning. Tanken er, at vi også løbende vil sælge lokale specialiteter og lave hjemmelavet syltetøj, syltede rødbeder, agurker og asier. Sådan udvikler tingene sig. Det viser bare, at man aldrig ved, hvor man ender her i livet,” siger Lars Maltoft.

Publiceret 13 March 2017 16:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Ugeposten Gribskov
SENESTE TV