Efter søndagens druknedød:

Mere fokus på sikkerhed på Gilleleje Havn

Brian Lyck Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, vil invitere sig selv og borgmesteren til kaffe på havnekontoret

Gilleleje Havn er, som de fleste danske havne, en privat havn. Derfor kan hverken byråd eller kommune blande sig i eksempelvis sikkerheden på havnen. Sådan er loven.
Blande sig vil formanden for Teknisk Udvalg, Brian Lyck Jørgensen (DF), dog heller ikke direkte. Men han vil gerne mødes med havnefoged Jesper Jørgensen og havnens bestyrelse for at drøfte netop sikkerheden på havnen, og om kommunen i givet fald kan være behjælpelig på nogen måde.
Brian Lyck Jørgensen siger til Ugeposten, at han som udvalgsformand for Teknisk Udvalg vil invitere sig selv, borgmester Kim Valentin og Plan- og Miljøudvalgsformand Jesper Behrensdorff (C) til kaffe på Gilleleje Havn.

Plads til forbedring

"Jeg kommer en del i Gilleleje Havn, og jeg kommer også en del i Nordhavnen i Helsingør. Og jeg må bare konstatere, at sikkerheden og tydeliggørelsen af sikkerhedsforanstaltningerne er noget større i Helsingør. Der er plads til forbedring i Gilleleje, må jeg sige. Dermed ikke sagt at sikkerheden ikke er i top i Gilleleje, men blot at der kan gøres mere for at vise hvor man skal søge hjælpen når det går galt og nogen ryger i vandet næste gang. Det vil jeg gerne tale med havnen om, for et dødsfald er et for meget, og kan vi gøre mere for sikkerheden sammen, jamen, så lad os gøre det", siger Brian Lyck til Ugeposten.

"Jeg kommer en del i Gilleleje Havn, og jeg kommer også en del i Nordhavnen i Helsingør. Og jeg må bare konstatere, at sikkerheden og tydeliggørelsen af sikkerhedsforanstaltningerne er noget større i Helsingør. Der er plads til forbedring i Gilleleje, må jeg sige", siger formanden for Teknisk Udvalg, Brian Lyck Jørgensen til Ugeposten. (Arkivfoto: Jan F. Stephan)

Rygter manes i vandet

Efter at en 50-årig mand i weekenden drukndede i det iskolde vand i Gilleleje Havn, er Ugeposten blevet præsenteret for rygter om, at der ikke var saltet på havnen den pågældende dag, og at manden derfor skulle være gledet på den spejlglatte havnekaj.
Derudover skulle der angiveligt kun være en eller to såkaldte redningsstiger fra kaj til vand på hele havneområdet - stiger som man kan kravle op af i tilfælde af at man skulle falde i havnen.
Begge rygter manes solidt i jorden overfor Ugeposten af havnefoged Jesper Jørgensen.

Flere redningsstiger og lys over land

"Nej nej, det er helt ude i skoven. For det første salter vi konstant hele vinteren, og det gjorde vi naturligvis også her i weekenden. Derudover sørger vi altid for at der er masser af lys tændt, og sikrer os hele tiden at pærerne selvfølgelig virker. Og med hensyn til redningsstiger, så har vi fem stiger i fiskeribassinet, tre ved nordkajen og der er to stiger ved kajen på østsiden af auktionshallen. Der hvor manden blev fundet", fortæller havnefoged Jesper Jørgensen til Ugeposten og fortsætter.
"Vi har stort fokus på sikkerhed. Selvfølgelig har vi det. Og dødsfaldet i weekenden er forfærdeligt. Det er heldigvis ikke noget der sker tit. Det er anden gang på de ti år jeg har været havnefoged, at en person drukner her i havnen. Vi vil altid have fokus på sikkerhed, og politikerne er altid velkommen til at komme forbi til en kop kaffe", siger havnefoged Jesper Jørgensen til Ugeposten.

Publiceret 11 January 2017 11:30

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV