Nu svarer direktør på mad-kritik:

Vi skal finde en ny løsning

Af
Jeppe Helkov

"Svinsk at man kan være det bekendt." Internettet er de seneste dage kogt over med tusindvis af rasende kommentarer. Årsagen er det billede som Jette Schnack Petersen fra Ramløse delte på sin Facebook-side. Her lagde hun et billede af den mad, som hendes 92-årige demente mor fik serveret nytårsaften.
"Gribskov Kommunes udbragte nytårsmenu til de ældre... Velbekomme," skriver hun som tekst til billeder.
Jette Schnack Petersens mor fik serveret en ret med kålpølse, hamburgerryggen og stuvet grønkål samt brune kartofler.
"Jeg valgte at dele billedet, fordi jeg blev så vred over, at man ikke engang på en nytårsaften kan gøre tingene bare lidt mere festlige. Det må kunne lade sig gøre at servere et indbydende måltid til dem, der ikke selv kan lave deres egen mad mere," siger Jette Schnack Petersen til TV 2. 
Over for Ugeposten erkender Henrik Solkær, direktør hos Det Danske Madhus, der leverede maden, at der skal findes en løsning, så alle kunder fremover er tilfredse.
"Jeg tror ikke, at denne egnsret i den pågældende del af landet svarede til forventningen om et festmåltid til nytårsaften. Det tager vi alvorligt, og vi vil tage aktion på dette til næste år. Her vi må komme op med en bedre løsning, så alle vores kunder bliver tilfredse. Udfordringen er, at der ikke findes én nytårsret som f.eks. til jul hvor and er meget populær. Men vi skal nok komme frem med en ny løsning," skriver han i en mail til Ugeposten. Han skriver videre: 
"Vi tager positivt imod de reaktioner, der har været de seneste dage omkring facebook-aktiviteterne. Vi ønsker altid at blive bedre. Vores mission i Det Danske Madhus er at skabe madglæde med kvalitetsmad. Så det arbejder vi for hele tiden. Den pågældende sag vil være med til at gøre os dygtigere, og samtidigt vil vi gerne sige, at 80-90 pct. af vores kunder udtrykker, at de er tilfredse eller meget tilfredse med den mad vi serverer. 
"Vi elsker at lave mad og tror grundlæggende på at mad gør glad. Og vi accepterer også, når vi bliver udfordrede."
"Nytårsretten med kålpølse, hamburgerryg og stuvet grønkål samt brune kartofler er nytårsugens næstmest populære ret blandt alle kunder. Og en del kommuner har krav til Madhuset om, at den findes til nytår. Den leveres udelukkende til de borgere, der ikke ønsker at vælge den daglige menu selv og som får varm mad leveret. Jeg kan med sikkerhed sige, at den sønderjyske kålpølse samt grønlangkålen og hamburgerryggen smagte godt. Kartoflerne smagte også godt, men jeg synes, at farven var for trist, og at glaseringen var blevet let opløst af fond fra hamburgerryggen. Ellers kunne man bl.a. også blandt de 14 daglige valgmuligheder have valgt kogt torsk med sennepssauce og revet peberrod eller kalvesteg med glaserede løg og skysauce," slutter han.

Publiceret 04 January 2017 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV