Der er nok med sjove tilbud på Boblberg.dk - og noget for folk i alle aldre. Der er alt lige fra fiskeri fra fiskekuttere, til vandreture over folk, der bare søger selskab.

Der er nok med sjove tilbud på Boblberg.dk - og noget for folk i alle aldre. Der er alt lige fra fiskeri fra fiskekuttere, til vandreture over folk, der bare søger selskab.

Det bobler derudad:

Portal hitter i Gribskov

Traveskoene kommer på hver tirsdag, når tre-fire kvinder mødes for at trave Nordsjælland tyndt. De mødte hinanden på internetportalen Boblberg.dk

Af
Af Anne Lønstrup

DATING De kom til at grine, allerede første gang de mødtes. For ligesom på en blind date havde de aftalt, at de kunne kende hinanden på, at Ditte Hansen ville have et dannebrogsflag i hånden. Det havde hun også, men hun var lidt nervøs. For tænk nu, hvis hun ikke havde noget at tale med Janne Pedersen om. De havde kun kommunikeret på nettet. Nu stod de pludselig ansigt til ansigt på Gilleleje Station. Og de havde aftalt at gå fem kilometer sammen.
Det fælles grin brød isen effektivt. Siden har Ditte og Janne snakket om stort og småt, og de har mødtes i alt seks gange på to måneder.
Det var 62-årige Ditte Hansen, der først læste om Boblberg.dk på Facebook. Gribskov Kommune skrev om nye borger-til-borger portal, hvor alle kan lave et opslag og efterlyse andre at dele deres fritid og interesser med.
”Mit opslag hedder ”Vandreture i Nordsjælland”, og der gik ikke mere end 14 dage, før Janne og jeg gik vores første tur sammen. Der var bare kontakt med det samme, og siden har vi set hinanden næsten hver uge. Vi skiftes til at lægge en rute på fem-syv kilometer, og man glemmer helt, at man går, når man snakker sammen om alt mellem himmel og jord.”

Ny rute hver gang

Den dag, Ugeposten går med på turen, har vi aftalt at mødes i Vejby ved gadekæret. Der står fire kvinder og venter, for i dag er Jette Pedersen og en veninde også med ude at tjekke en af de nye Kløverstier i Vejby ud. Ditte har taget en rygsæk med kaffe, gulerødder og andre snacks med på turen. Den skal nydes, når damerne kommer forbi en dejlig udsigt eller en bænk.
”Normalt går vi en tur, som en af os kender i forvejen, for så får vi også noget at vide, mens vi går. Men i dag er vi på bar bund og har kun et kort at gå efter, men så oplever vi til gengæld noget, som vi ellers aldrig ville have oplevet, og det er også hyggeligt,” siger Ditte.
Hun beskriver sig selv og de andre som udadvendte og sociale. De har absolut ingen problemer haft med at få munden på gled, og de har meget tilfælles – lige fra børnebørnene til forskellige skavanker. Dog vil de gerne lokke flere med ud at gå, og alle er velkomne. Det er ikke noget krav, at man skal være udadvendt, eller at man skal have børnebørn for den sags skyld. Man skal bare være med på at gå godt fem kilometer hver tirsdag kl. 11 og på selv at transportere sig derhen, hvor turen begynder.

Citat: Mit opslag hedder ”Vandreture i Nordsjælland”, og der gik ikke mere end 14 dage, før Janne og jeg gik vores første tur sammen. Der var bare kontakt med det samme, og siden har vi set hinanden næsten hver uge.

Fakta:
Bobler du også?
Sådan lyder det på hjemmesiden www.boblberg.dk. Det er en webportal, som Gribskov kommune stiller til rådighed, og hvor alle kan byde ind med deres interesser. F.eks. efterlyses der deltagere til en tøseklub for damer 60+ og til en slankeklub. Andre interesserer sig for fluefiskeri, hækling, cykling, modelfly, billard eller bowling og søger andre med samme lyst.
Boblberg.dk er udviklet i samarbejde med tre af landets kommuner og er tilgængelig på alle enheder. Gribskov tilsluttede til portalen i november sidste år og er ifølge medstifter Rasmus Stæhr, en af de mest aktive kommuner. 12 kommuner benytter portalen, og den er ved at blive rullet ud i en 13.

”Her ville vi aldrig være kommet, hvis det ikke var for vores vandreklub,” siger Ditte Hansen, Jette Pedersen og Janne Pedersen, som her er ude at udforske en af Kløverstierne i Vejby.

”Her ville vi aldrig være kommet, hvis det ikke var for vores vandreklub,” siger Ditte Hansen, Jette Pedersen og Janne Pedersen, som her er ude at udforske en af Kløverstierne i Vejby.

Publiceret 13 October 2016 12:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl