Forundrede læsere river sig i håret:

Hvad laver de strittende ben i rundkørslen?

Flere forundrede læsere har kontaktet Ugeposten angående strittende ben i en rundkørsel i Gilleleje. Men bare rolig – der er en logisk forklaring bag det hele

Af
Af Jeppe Helkov

KUNST: Hvad sker der lige her? Sådan tænker mange nok, når de i disse dage kører forbi rundkørslen ved Jem & Fix i Gilleleje. Her er ni hvide underkroppe placeret midt i det grønne græs. Nogle har strakte ben, andre har let bøjede knæ.
Men fortvivl ej. Det er ikke tale om en eller anden provokerende kunstner, der på eget initiativ har forsøgt at få lidt opmærksomhed. I stedet er skulpturerne en del af Nordkystens Kunst Triennale 2016. Her deltager 23 danske og udenlandske kunstnere - og de bidrager hver især med deres anskuelse af landskabet langs nordkysten. Triennalen har til formål at 'aktivere egnens historie og mangfoldige kulturlandskab'.
Kunstneren bag de strittende ben er Lilibeth CuencaRasmussen. Hun kalder sit værk 'Body Compositions'.
"Jeg har valgt at placere mig på henholdsvis Tegners Museum samt i en af rundkørsel ind til Gilleleje By. Begge værker har kroppen som omdrejningspunkt og er stedsspecifikke," skriver hun selv om værkerne.
"Body Compositions er en poetisk, humoristisk og kritisk tilgang til samtidens kropssyn. Jeg vil berøre tabuer, som perspektiveres og bearbejdes aktivt og engagerende. På trods af vores store fokus på kroppen eksisterer en stor berøringsangst til den naturlige og nærværende krop," fortsætter hun.
De mange kunstværker kan opleves fra den 4. juni til den 1. november.

Publiceret 03 June 2016 13:22

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV

Aktiv udstilling skudt i gang

Helsinge Bibliotek inviterede til reception i børnehøjde i anledningen af, at den aktivitetsinviterende udstilling ”Mørkebarnet” nu er klar til at blive taget i brug af kommunens 6-12 årige børn.

Udstillingen er skabt over Cecilie Ekens meget smukke og prisbelønnede billedbog ”Mørkebarnet”, der på poetisk vis fortæller om Mørkebarnet og Lysbarnet, der bor i samme have. Men mor og far vil ikke have Mørkebarnet ind i huset, fordi hun er trodsig og besværlig, de vil kun have det søde og milde Lysbarn.

Bogen er et kunstværk og rammer på smukkeste vis et emne, som både børn og voksne kender: menneskets lyse og mørke sider.

”Vi kan se, at udstillingen appellerer til børnene. Mange børn har allerede været forbi, mens vi har arbejdet med at klargøre udstillingen. Spontant involverer de sig i udstillingens emner: lys, mørke, svære følelser, symboler med mere” fortæller bibliotekets personale.

3.n og 3.p fra Nordstjerneskolen var sammen med deres lærere, Malene Linsaa og Stina Miller, som særlige gæster inviteret med til åbningsreceptionen. Helsinge Bibliotek fungerer som bibliotek og læringscenter for Nordstjerneskolen, så det var oplagt, at det var elever herfra, der fik mulighed for at være med til den festlige markering.

”Glæder I jer til at lære Mørkebarnet at kende” blev der spurgt. Man var ikke i tvivl om børnenes svar ud fra deres glade ”jaaahh”.

Vejleder Connie Trolle fortalte børnene, at udstillingen er hentet i Kolding, hvor den har stået i 3 måneder, og at den nu er i Helsinge helt frem til 30. august.

Bibliotekschef Vibeke Steen sørgede for at klippe den røde snor over, hvorefter børnene strømmede ind i udstillingen og gav sig god tid der. Klasselærer Malene Linsaa glædede sig over, at der er så megen appel i udstillingen, at børnene var rundt og prøve nogle af aktiviteterne, inden de som gode receptionsgæster stillede sig i kø for at smage de flotte ”Mørkebarns-kagepiger” , som var lavet i dagens anledning.

Vibeke Steen glæder sig over, at det er lykkedes Helsinge Bibliotek at få udstillingen til Gribskov Kommune. På nationalt plan er der lavet 10 børnebogsudstillinger som del af projektet ”Fang Fortællingen”, som er et samarbejde mellem landets biblioteker, Kulturstyrelsen og Nordea Fonden. Der er fokus på at styrke børns læselyst og fange deres interesse for de gode fortællinger.

Landsdækkende er der stor interesse for at låne udstillingerne, så Helsinge har været yderst heldig, idet biblioteket er vært for udstillingen ”Mørkebarnet” og i efteråret bliver det ”Kaskelotternes Sang”, der kommer til Gribskov Kommune.

Helsinge Bibliotek tilbyder oplæsning og undervisningsaktiviteter i forbindelse med udstillingen. Kommunens Skoler (indskolinger) har alle modtaget invitationer til at deltage. På nuværende tidspunkt er 7 klasser tilmeldt, men Connie Trolle håber, at flere klasser vil lægge vejen forbi og deltage i det særligt tilrettelagte undervisningsforløb.

Gisli