Sådan ser kunstværkerne ud. Foto: Jan Stephan

Sådan ser kunstværkerne ud. Foto: Jan Stephan

Forundrede læsere river sig i håret:

Hvad laver de strittende ben i rundkørslen?

Flere forundrede læsere har kontaktet Ugeposten angående strittende ben i en rundkørsel i Gilleleje. Men bare rolig – der er en logisk forklaring bag det hele

Af
Af Jeppe Helkov

KUNST: Hvad sker der lige her? Sådan tænker mange nok, når de i disse dage kører forbi rundkørslen ved Jem & Fix i Gilleleje. Her er ni hvide underkroppe placeret midt i det grønne græs. Nogle har strakte ben, andre har let bøjede knæ.
Men fortvivl ej. Det er ikke tale om en eller anden provokerende kunstner, der på eget initiativ har forsøgt at få lidt opmærksomhed. I stedet er skulpturerne en del af Nordkystens Kunst Triennale 2016. Her deltager 23 danske og udenlandske kunstnere - og de bidrager hver især med deres anskuelse af landskabet langs nordkysten. Triennalen har til formål at 'aktivere egnens historie og mangfoldige kulturlandskab'.
Kunstneren bag de strittende ben er Lilibeth CuencaRasmussen. Hun kalder sit værk 'Body Compositions'.
"Jeg har valgt at placere mig på henholdsvis Tegners Museum samt i en af rundkørsel ind til Gilleleje By. Begge værker har kroppen som omdrejningspunkt og er stedsspecifikke," skriver hun selv om værkerne.
"Body Compositions er en poetisk, humoristisk og kritisk tilgang til samtidens kropssyn. Jeg vil berøre tabuer, som perspektiveres og bearbejdes aktivt og engagerende. På trods af vores store fokus på kroppen eksisterer en stor berøringsangst til den naturlige og nærværende krop," fortsætter hun.
De mange kunstværker kan opleves fra den 4. juni til den 1. november.

Publiceret 03 June 2016 13:22

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp