Halvdelen af eleverne på produktioneskolen kommer videre, men en del af de unge kommer med større og større problemer. Modelfoto.

Halvdelen af eleverne på produktioneskolen kommer videre, men en del af de unge kommer med større og større problemer. Modelfoto.

Produktionsskole tager pulsen på indsatsen

55 % af de unge er i job eller uddannelse et år efter skoleopholdet

Af
Jeanette Hougaard

gribskov: Produktionsskolen har for nylig præsenteret Arbejdsmarkedsudvalget for en undersøgelse af, hvilken effekt produktionsskolen har for de unge, der har gået på skolen fra dens opstart i august 2012 til november 2014.
Undersøgelsen har kigget på, hvor de unge er i forhold til forhold til job og uddannelse 13, 26, 39 og 52 uger efter endt skoleforløb. Her viser det sig, at godt halvdelen er enten i job eller uddannelse 13 uger efter forløbet, mens det er lykkedes for 55% af de unge efter 52 uger.
Hver fjerde af de unge er på kontant- eller uddannelseshjælp efter et år, mens hver femte er selvforsørget på anden vis.

"Det er ok"

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget, Lone Møller (A), kalder resultatet for "o.k".
"Det er unge mennesker, som har det svært, og nu kan vi se, hvor mange af dem der kommer videre i job eller uddannelse og det synes jeg er o.k. Så kan man spørge - er det nok? Nej, det er det jo aldrig, men det er unge mennesker, der har brug for noget mere. Nogle af dem ville have svært ved at komme videre uden produktionsskolen," siger Lone Møller.

Blevet sværere

Det bekræfter forstanden for produktionsskolen, Ken Andersen.
" Vi har et år til at arbejde med dem. I værkstedet, hvis de vil være håndværker, i køkkenet, hvis de drømmer om kokkefaget og så videre, men vi får flere og flere ind med større og større vanskeligheder, som har brug for noget mere end de ressourcer, vi kan byde ind med. Det er også det, jeg hører er situationen fra andre steder i landet.
Omkring 190 unge har afsluttet et forløb på Produktionsskolen i Gribskov Kommune i perioden fra august 2012 til november 2014.
Det er meget småt med aktuelle undersøgelser af, hvordan det går på landets produktionsskoler. Så når Gribskov Produktionsskole som for nylig har informeret Arbejdsmarkedsudvalget om effekten af de unges ophold, er der ikke meget at sammenligne med fra andre steder i landet.

jeh@lokalavisen.dk

Publiceret 09 December 2015 00:00