DEBAT:

Visionsløst kystprojekt

Af
Af Ejvind Hartmund

Nordre Parkvej 20

Helsinge

NEW NORDIC COAST: Jørgen Simonsen lufter i Ugeposten Weekend sin begejstring for det planlagte kystprojekt i Gilleleje, som han mener vil skabe liv og vækst på egnen samt arbejdspladser i anlægsperioden.
Det sidste er en meget kortsigtet betragtning, og projektet i sin helhed er fejlplaceret ved og på vandet i umiddelbar tilknytning til et Nature-2000 udpeget område.
Det handler om turisme, som der et fælles ønske om at øge, både kvantitativt og periodemæssigt, men man kan ikke vinde kampen om turisterne på arkitekttegnet masseturisme, men på kvalitet og naturens særpræg. Der skabes ikke værdi ved at plastre kysten til med fantasifulde bade- og udsigtsfaciliteter eller hoteller i glas og beton.
Man skaber værdi ved at styrke de kvaliteter, som vores egn er kendt for: Den frie kyst, de åbne landskaber, grønt miljø, hyggelige omgangsformer og god mad. Det er ikke kreativitet at forbruge af den natur, der er vores største aktiv!
Men kreativitet og kvalitet skal være pejlemærket for det hele, som det da også blev fremhævet på kommunens netop afholdte møde om en ny turismestrategi, d.v.s. ordentlig betjening og kvalitetsprodukter skal kendetegne ydelserne på cafeer, restauranter, overnatningssteder og forretninger. Og der skal satses på turisme, som udvider sæsonen indenfor alle kategorier af turistrelaterede erhverv – se, det vil skabe liv og vækst!

Publiceret 19 November 2015 14:50

SENESTE TV