DEBAT:

Visionsløst kystprojekt

Af
Af Ejvind Hartmund

Nordre Parkvej 20

Helsinge

NEW NORDIC COAST: Jørgen Simonsen lufter i Ugeposten Weekend sin begejstring for det planlagte kystprojekt i Gilleleje, som han mener vil skabe liv og vækst på egnen samt arbejdspladser i anlægsperioden.
Det sidste er en meget kortsigtet betragtning, og projektet i sin helhed er fejlplaceret ved og på vandet i umiddelbar tilknytning til et Nature-2000 udpeget område.
Det handler om turisme, som der et fælles ønske om at øge, både kvantitativt og periodemæssigt, men man kan ikke vinde kampen om turisterne på arkitekttegnet masseturisme, men på kvalitet og naturens særpræg. Der skabes ikke værdi ved at plastre kysten til med fantasifulde bade- og udsigtsfaciliteter eller hoteller i glas og beton.
Man skaber værdi ved at styrke de kvaliteter, som vores egn er kendt for: Den frie kyst, de åbne landskaber, grønt miljø, hyggelige omgangsformer og god mad. Det er ikke kreativitet at forbruge af den natur, der er vores største aktiv!
Men kreativitet og kvalitet skal være pejlemærket for det hele, som det da også blev fremhævet på kommunens netop afholdte møde om en ny turismestrategi, d.v.s. ordentlig betjening og kvalitetsprodukter skal kendetegne ydelserne på cafeer, restauranter, overnatningssteder og forretninger. Og der skal satses på turisme, som udvider sæsonen indenfor alle kategorier af turistrelaterede erhverv – se, det vil skabe liv og vækst!

Publiceret 19 November 2015 14:50

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.