Kristina Hobbs omgivet af sine fem børn. I maven venter nummer seks, der ligesom sine søskende skal vokse op i Helsinge.

Kristina Hobbs omgivet af sine fem børn. I maven venter nummer seks, der ligesom sine søskende skal vokse op i Helsinge.

Helsinge er en fantastisk by for børnefamilier

Det mener mor til fem Kristina Hobbs i hvert fald, der nøje har udvalgt byen som det sted, hun allerhelst ser sine børn vokse op. Hun har også selv gjort en hel del for sagen som frivillig på børneområdet

Af
Af Malene Dietz foto: Jan F. Stephan

Gribskov: Der er stille i Kristina Hobbs hus denne formiddag. Kun de farverige børnetegninger på væggen, legetøjet spredt på gulvet og en tavle med børnenes ugentlige pligter vidner om, at det kun er et spørgsmål om tid, før freden er forbi. Når de fire børn kommer hjem fra skole og børnehave, står hun klar til at tage imod, for 38-årige Kristina Hobbs har bevidst valgt at være mor med stort M. "Det er et ukonventionelt valg, men jeg nyder virkelig at være sammen med mine børn, og jeg elsker tanken om, at jeg kender dem så godt. Jeg indrømmer også gerne, at jeg savner dem, når vi ikke er sammen", siger hun uden antydningen af ærgrelse over ikke at kunne prale af en imponerende karriere og en susende travl arbejdsdag.

Trives med 50'er ægteskab

Med en kandidatgrad i Antropologi i bagagen har der ellers været rig mulighed for at vælge karrierevejen, men det har aldrig tiltalt hende. "Lige nu har jeg nok det, nogle ville betegne som et traditionelt 50'er ægteskab, og det trives jeg faktisk fint med. Min mand arbejder 80 timer om ugen, så hvis jeg ikke havde base herhjemme, ville det slet ikke hænge sammen med fire børn og en lille ny på vej", siger Kristina Hobbs og fortsætter "Jeg kommer aldrig til at have et klassisk 8-16 job. Lige før jeg gik på barsel, havde jeg et job, hvor jeg arbejdede 4-6 timer om dagen, mens børnene var i skole, og så arbejdede jeg nogle timer, efter de er lagt i seng. Den måde at strukturer mit arbejdsliv på fungerer bedst for mig", forklarer Kristina Hobbs, der senest har været ansat i en projektstilling i Gribskov Kommune med fokus på internetportalen "Skolen i Virkeligheden". "Det er et fantastisk interessant projekt, der, som navnet antyder, skal skabe rammer for, at Gribskovs skolebørn kan komme ud i den virkelige verden uden for skolen og møde foreninger, erhvervsdrivende eller andre borgere med interessant viden og erfaring", forklarer hun om projektet, som går i luften med en hjemmeside her i starten af maj.

Med huset fuld af unger, kræver det en del planlægning og struktur at få styr på alle pligterne.

Med huset fuld af unger, kræver det en del planlægning og struktur at få styr på alle pligterne.

Helsinge havde det hele

I dag er hun bosat i Helsinge, der er nøje udvalgt som det perfekte sted at være familie. "Vi startede vores familie i København, og før vi fik set os om, var vi fire mennesker på 86 kvm. Samtidig boede vi tæt på Københavns mest trafikerede vej Åboulevarden med fare for smog og efterfølgende astma, så det var tid til at komme videre, fortæller Kristina Hobbs, der sammen med manden gik i gang med at finde den by, der passede bedst til familiens behov. Efter et stykke tids grundig søgen faldt valget på en lille muremestervilla i Helsinge. "Vi har været meget pragmatiske i vores hussøgning, og det endte med at være Helsinge, der opfyldte alle vores ønsker på listen. Byen lå kort fra København, så min mand nemt kan pendle til arbejde i København. Det lå i cykelafstand til indkøb, skoler, rådhus og institutioner, og der var endda netop bygget en helt ny skole. Der blev også arbejdet aktivt blandt de lokale for at gøre byen til en bedre børneby, og så kunne vi få mindst fire gange så mange kvadratmeter til familien for de samme penge. Muligheden for at købe et billigt hus har også gjort, at der er luft i økonomien til, at vi ikke begge to behøver at arbejde fuld tid hele tiden", forklarer hun.

"Jeg nyder virkelig at være sammen med mine børn, og jeg elsker tanken om, at jeg kender dem så godt. Jeg indrømmer også gerne, at jeg savner dem, når de ikke er her", siger Kristina Hobbs, der har valgt at indrette sit arbejdsliv efter børnene.

Hænderne op ad skødet

Familien rykkede de københavnske teltpæle op og flyttede til Gribskov Kommune, og det har de ikke fortrudt. "Jeg synes, at mottoet: Helsinge - Danmarks Bedste Børneby er helt på sin plads. Det har i hvert fald været oplevelsen for vores familie", konkluderer Kristina Hobbs, der allerede kort tid efter, hun var flyttet til byen, selv var i gang med at arbejde aktivt for sagen. "Jeg havde aldrig lavet frivilligt arbejde før, men jeg blev interesseret i det, da jeg mødte direktøren for Helsingehallerne Jan Dissing gennem noget andet arbejde. Han introducerede mig til alle de muligheder, der var som frivillig i kommunen. I første omgang hørte jeg om en gruppe, der var ved at starte en legestue op, så jeg hægtede mig på opstarten af Halestudserne. I dag er der over 100 børn, der bruger legestuen, ja folk kommer faktisk kørende fra hele Sjælland for at være med, så det er jeg ret stolt af at være en del af", fortæller hun og fortsætter. "Jeg kan godt lide tanken om, at man i stedet for at sidde med hænderne i skødet, går ud og gør en aktiv indsats for de ting, man godt kunne tænke sig sker i kommunen. Arbejdet som frivillig gjorde i øvrigt også, at jeg lynhurtigt fik et kæmpe lokalt netværk, og det er jo rart som tilflytter i en ny by", fortæller hun.

Kristina Hobbs er dybt engageret i frivilligt arbejde, der kan fremme børns muligheder i kommunen, og der skal helst være plads til leg i de aktiviteter hun starter op.

Kristina Hobbs er dybt engageret i frivilligt arbejde, der kan fremme børns muligheder i kommunen, og der skal helst være plads til leg i de aktiviteter hun starter op.

Mor til Powerkids

Kristina Hobbs har især valgt at fokusere på børneområdet som frivillig, og det er der allerede kommet en hel del succesfulde projekter ud af. Mange af disse udspringer af foreningen Powerkids. "Jeg syntes, der manglede nogle aktiviteter, hvis man lige som mig har børn, der ikke nødvendigvis er interesserede i konkurrencesport. Derfor tog jeg initiativ til at starte foreningen Powerkids op. Vi har lavet hold med alt fra heltetræning til ballet siden opstarten. Alt sammen med det udgangspunkt, at det handler om at komme og have det sjovt i et forum, hvor legen og det sociale er i fokus frem for konkurrencen", fortæller Kristina Hobbs, der også bruger en del tid som blogger på siden kristinahobbs.com, hvor over 4000 allerede følger hendes tanker om moderskabet.

Moderlig telefonrådgiver

Og så er der lige alle telefonhenvendelserne. "Ja, jeg burde nok have et job som børneambassadør i kommunen", griner hun og uddyber. "Jeg er jo efterhånden i rigtig mange netværk af mødre, og jeg taler jo altid varmt for byen. Derfor sker det tit, at jeg bliver ringet op af børnefamilier, der overvejer at flytte hertil. Det er tit en masse praktiske ting omkring institutioner, fritidsaktiviteter og den slags de spørger ind til, og her kan det bare være rart for nogen at få sådan en rigtig mor til mor snak, før man tager springet og flytter. Jeg har det helt fint med, at de ringer for at høre om byen, og spørger man mig, lyder svaret: Helsinge er en fantastisk by at være børnefamilie i, og så er det en legeplads for gode initiativer. Jeg føler virkelig, jeg hører til sammen med min familie, lige her". Skolen i Virkeligheden Skolen i Virkeligheden er et projekt, der skal give eleverne spændende og virkelighedsnære oplevelser, som lærer dem noget på en anden måde, end skolebænken kan. Ved at samle alle lokale og regionale tilbud ét sted, kan pædagoger og lærere hurtigt få et overblik over de muligheder, der er, for at give børn og unge en anderledes måde at lære på. Alle borgere, foreninger og erhvervsdrivende kan udbyde deres tilbud til lokale skolebørn gennem Skolen i Virkeligheden. Har du lyst til at bidrage aktivt til projektet, så har skolerne børnene og kan tilbyde en meget brugervenlig måde at forbinde din erfaring og børnenes hverdag via portalen. Du kan læse mere på www.gribskov.dk/SIV, eller på portalen: skolenivirkeligheden.dk Bliv Frivillig Det er faktisk lettere, end man måske lige går og tror, og der er altid brug for nye kræfter. Ring til enten Frivilligcenter Helsinge på : 48790891, eller Frivilligcenter Græsted på: 48394930. Så vil de kunne hjælpe dig videre enten med din egen ide, eller med at finde et frivilligprojekt, der passer til dine erfaringer og interesser. "Vi har været meget pragmatiske i vores hussøgning, og det endte med at være Helsinge, der opfyldte alle vores ønsker på listen", Kristina Hobbs "Jeg kan godt lide tanken om, at man i stedet for at sidde med hænderne i skødet, går ud og gør en aktiv indsats for de ting, man godt kunne tænke sig sker i kommunen", Kristina Hobbs

Publiceret 12 May 2015 00:00