Ny handelsformand:

"Vi skruer lidt mere op for charmen"

Ny formand for Gilleleje Handels- og Turistforening vil have byen op på turisternes førsteplads

Af
Frank S Pedersen

Gilleleje: Medlemmerne af Gilleleje Handels og Turistforening kan fremover regne med jævnligt at blive orienteret om bestyrelsens arbejde. Det er der sådan set ikke noget nyt i, det nye er, at de mange projekter i byen, Kulturhavn, New Nordic Coast og så videre, kræver en større kommunikationsindsats.
"Vi har i bestyrelsen givet hinanden håndslag på, at opfylde ønsket om mere kommunikation, så folk føler sig bedre orienteret", siger Henrik Rasmussen, der har indtaget pladsen for bordenden i handelsforeningens bestyrelse.

Grobund for rygter

Han giver lang tids tavshed om Kulturhavnen som eksempel på de rygter, der har det med at opstå i tomrum. Senest da flere af handelsforeningens medlemmer blev usikre på, hvad åbningen af SuperBrugsens møbelforretning betyder for det samlede areal af detailhandel i projektet.
"Men det viste sig, at butikken er med i det samlede butiksareal og ikke noget ekstra. Det er vigtigt at kommunikere sådan en information ud, og jeg tror at både vi og Kulturhavnen har taget ved lære af den situation", mener formanden.

Turistmagneten

Ud over kommunikationen ser han det som sin opgave at føre Gilleleje helt til tops i den årlige konkurrence blandt 25 kystbyer. Sidste år kårede Videnscenter for Kystturisme Gilleleje som landets tredjebedste turistby efter Sønderborg og Svendborg.
"Det er allerede en fremgang fra en 7. plads året før, men vi skal være nummer et. Jeg skal have kigget Turismepotentialeplanen for Gilleleje igennem for at se hvad vi skal satse på. Om vi skal være bedre til at guide turisterne for eksempel. Jeg synes, at vi som by og turistmagnet har en forpligtelse til at gøre os attraktive. Så vi skruer lidt mere op for charmen", siger Henrik Rasmussen.

Energi til arbejdet

Forretningsmæssigt er han den mandlige halvdel af Frk. Mage, der både har butik i Gilleleje, på Østerbro og på nettet. Hans kone Charlotte Magelund er suppleant i foreningen, så bestyrelsesarbejdet er ikke ukendt for den nye formand.
"Jeg kan godt lide at være involveret og har lyst til at være med til at løfte opgaven. Jeg har noget energi, jeg kan bringe med mig i arbejdet og så blev der peget på mig", fortæller han om formandsvalget i bestyrelsen. Han er 50 år og har sammen med fru Mage to næsten voksne børn.
"Det har også haft betydning, at børnene er blevet store og jeg kan se, at man får mere tid til sig selv", fortæller han, der også glæder sig til at få afprøvet den havkajak, han fik i rund fødselsdagsgave i november.
"Men vandet har været for koldt", mener han.

Publiceret 05 May 2015 14:15

SENESTE TV