Henrik Rasmussen vil som formand for Gilleleje Handels- og Turistforening være med til at løfte byen. Foto: Jan F. Stephan

Henrik Rasmussen vil som formand for Gilleleje Handels- og Turistforening være med til at løfte byen. Foto: Jan F. Stephan

Ny handelsformand:

"Vi skruer lidt mere op for charmen"

Ny formand for Gilleleje Handels- og Turistforening vil have byen op på turisternes førsteplads

Af
Frank S Pedersen

Gilleleje: Medlemmerne af Gilleleje Handels og Turistforening kan fremover regne med jævnligt at blive orienteret om bestyrelsens arbejde. Det er der sådan set ikke noget nyt i, det nye er, at de mange projekter i byen, Kulturhavn, New Nordic Coast og så videre, kræver en større kommunikationsindsats.
"Vi har i bestyrelsen givet hinanden håndslag på, at opfylde ønsket om mere kommunikation, så folk føler sig bedre orienteret", siger Henrik Rasmussen, der har indtaget pladsen for bordenden i handelsforeningens bestyrelse.

Grobund for rygter

Han giver lang tids tavshed om Kulturhavnen som eksempel på de rygter, der har det med at opstå i tomrum. Senest da flere af handelsforeningens medlemmer blev usikre på, hvad åbningen af SuperBrugsens møbelforretning betyder for det samlede areal af detailhandel i projektet.
"Men det viste sig, at butikken er med i det samlede butiksareal og ikke noget ekstra. Det er vigtigt at kommunikere sådan en information ud, og jeg tror at både vi og Kulturhavnen har taget ved lære af den situation", mener formanden.

Turistmagneten

Ud over kommunikationen ser han det som sin opgave at føre Gilleleje helt til tops i den årlige konkurrence blandt 25 kystbyer. Sidste år kårede Videnscenter for Kystturisme Gilleleje som landets tredjebedste turistby efter Sønderborg og Svendborg.
"Det er allerede en fremgang fra en 7. plads året før, men vi skal være nummer et. Jeg skal have kigget Turismepotentialeplanen for Gilleleje igennem for at se hvad vi skal satse på. Om vi skal være bedre til at guide turisterne for eksempel. Jeg synes, at vi som by og turistmagnet har en forpligtelse til at gøre os attraktive. Så vi skruer lidt mere op for charmen", siger Henrik Rasmussen.

Energi til arbejdet

Forretningsmæssigt er han den mandlige halvdel af Frk. Mage, der både har butik i Gilleleje, på Østerbro og på nettet. Hans kone Charlotte Magelund er suppleant i foreningen, så bestyrelsesarbejdet er ikke ukendt for den nye formand.
"Jeg kan godt lide at være involveret og har lyst til at være med til at løfte opgaven. Jeg har noget energi, jeg kan bringe med mig i arbejdet og så blev der peget på mig", fortæller han om formandsvalget i bestyrelsen. Han er 50 år og har sammen med fru Mage to næsten voksne børn.
"Det har også haft betydning, at børnene er blevet store og jeg kan se, at man får mere tid til sig selv", fortæller han, der også glæder sig til at få afprøvet den havkajak, han fik i rund fødselsdagsgave i november.
"Men vandet har været for koldt", mener han.

Publiceret 05 May 2015 14:15

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV