En tynd gang livredning

Trygfondens livreddere opviste en gang ideforladt livredning på Gilleleje Havn

Af
Af Laila Miermont

Gilleleje: Trygfonden er meget optaget af tryghed og derfor sender de livreddere rundt i hele Danmark for at lære folk de mest basale ting om livredning, hvad enten det drejer sig om drukneulykker, solstik eller trafikuheld.
Arrangementet var annonceret til start klokken 14 torsdag eftermiddag på Gilleleje Havn, men ingen livreddere var til at spotte i havnens store menneskemængde, der nød den varme sommersol.
En halv time senere var tre unge livreddere pludselig ankommet, havde sat et klapskilt op og lagt en død dukke og andet udstyr på molen foran havhøkeren.
Herefter blev alle via megaon opfordret til at komme og se og eventuelt prøve at genoplive den døde dukke med hjertemassage, hjertestarter og mund til mund-metoden.
Den opfordring var der ikke mange der fulgte, og de få der gjorde, var mest folk der allerede sad ved bordene og hyggede sig i forvejen.
Trygfonden havde lovet at der både var lege og konkurrencer på programmet, samt demonstration af hvordan en person bjærges op ad vandet, et kig på redningsbåden og den specialudstyrede livredderbil.
Der var ingen af delene!
I løbet af 30 minutter blev dukke og taske med hjertestarter pakket sammen igen, og et ualmindeligt uinspirerende og kedeligt livredderbesøg var overstået.

Publiceret 22 July 2014 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV