God vind, koldt vand, Blå Flag

Stranden i Smidstrup fik fint besøg til flaghejsning

Af
Frank S Pedersen

Smidstrup: En badevandstemperatur på 15-16 grader kunne ikke lokke badetøjet ud af skuffen, men til gengæld blafrede årets blå flag lystigt, da et udvalg af lokalpolitikere lagde fælles kræfter i at få stangen på plads. Turen var kommet til stranden i Smidstrup som årets ramme om kommunens officielle Blå Flag-hejsning.
"Mange blev overraskede over den fine strand der gemte sig her", fortæller Bo Jul Nielsen (A), der som formand for Teknisk Udvalg fik lov at sige et par ord og dele penge ud til de frivillige strandrensere.
"Så måske skal vi have skiltet lidt bedre", mener han, der dog var glad for at 25 mennesker havde fundet vej til begivenheden.

God eller excellent

Kommunen har fået tildelt otte Blå Flag, der fordrer rent badevand, gode faciliteter, badesikkerhed, miljøinformation og masser af aktiviteter. Også Gilleleje havn har fået flaget, noget af en præstation efter stormen Bodils hærgen, men alligevel mangler en strand, som ellers også har været på listen.
"På Rågeleje Strand har der været en enkelt dårlig måling og den har derfor fået karakteren 'god' og ikke 'excellent' som flaget kræver. Det er selvfølgelig lidt ærgerligt, men man kan sagtens bade der", trøster han. Rågeleje må derfor vente til næste år med at komme i det helt fine selskab.

Hvid Strand - Den frivillige Strandrensnings-Patrulje blev som det efterhånden er blevet en tradition begavet med 10.000 kroner. Foto: Jan F. Stephan

Hvid Strand - Den frivillige Strandrensnings-Patrulje blev som det efterhånden er blevet en tradition begavet med 10.000 kroner. Foto: Jan F. Stephan

10.000 til Hvid Strand

Formanden for Hvid Strand - Den frivillige Strandrensnings-Patrulje Steen Geersager modtog i øvrigt 10.000 kroner til det gode arbejde på strandene.
De Blå Flag er tildelt af Friluftsrådet og hænger ved Stængehus Strand, Tisvildeleje Strand, Strandbjerggård Strand, Smidstrup Strand, Tinkerup Strand, Gilleleje Veststrand, Strandbakkerne, Dronningmølle Strand og på Gilleleje Havn.

Publiceret 06 June 2014 15:15

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV