Otte Blå Flag blafrer i år

Gribskov Kommune er blevet tildelt otte blå flag i år

Badevand: Strandene i Gribskov Kommune er traditionen tro af fineste kvalitet med rent badevand, gode faciliteter, badesikkerhed, miljøinformation og masser af aktiviteter. Strandene får i alt otte Blå Flag af Friluftsrådet i år. De Blå Flag er tildelt af Friluftsrådet og hænger ved Stængehus Strand, Tisvildeleje Strand, Strandbjerggård Strand, Smidstrup Strand, Tinkerup Strand, Gilleleje Veststrand, Strandbakkerne og Dronningmølle Strand. "Jeg er glad for, at vi igen i år får Blå Flag på vores strande. Det er et vigtigt signal at sende, at vi er optaget af sikkerhed på stranden, rent badevand og i øvrigt gode forhold for badegæsterne, siger formanden for Teknisk Udvalg, Bo Jul Nielsen (A).

Blå Flag til Gilleleje Havn

Igen i år tildeles Gilleleje Havn Blå Flag og det til trods for, at havnen blev ramt af decemberstormen "Bodil". Stormen skadede lystbådehavnen alvorligt, men efter en enorm indsats fra frivillige og donationer fra virksomheder og private, er den nu genetableret. Gilleleje Havn står derfor klar til den kommende Blå Flag-sæson, og igen i år er der planlagt en lang række Blå Flag-aktiviteter på havnen.

Kun 'god' strand i Rågeleje

Rågeleje Strand tildeles ikke Blå Flag i år, fordi badevandskvaliteten ikke lever op til Blå Flags strenge krav. Badevandet ved Rågeleje Strand er dog ikke forurenet, men der har været enkelte forekomster af bakterier, der overskrider kravene, og opnår derfor ikke karakteren ”excellent”, men får istedet klassifikation ”god”. Det betyder, at badevandet stadig er godt og sikkert at bade i, og at der ingen sundhedsmæssig risiko er ved at kaste sig i Rågelejes bølger.. I denne sæson vil der fortsat være gode badefaciliteter på Rågeleje Strand og livredningstjenesten er klar. Desuden vil Strandpromenaden, der blev hårdt ramt af stormen Bodil, blive genopbygget på ny med asfalt, og arbejdet forventes gennemført og afsluttet inden skolernes sommerferie starter.

Blå flag hejses

Det bliver på Smidstrup Strand at sæsonstarten skydes igang. Det sker torsdag d. 5. juni 2014 kl. 10.00, hvor formand for Teknisk Udvalg, Bo Jul Nielsen (A), vil hejse det Blå Flag. Mødestedet er ved flagstangen på parkeringspladsen og alle er velkomne. lam

Publiceret 28 May 2014 00:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV