Kommunalvalg 2017
Næsten 9 ud af 10 forældre til børn i dagtilbuddene er ’tilfredse’ eller ’meget tilfredse’. Det er en stigning i forhold til den seneste Rambøll-tilfredshedsundersøgelse fra 2015. Arkivfoto.
Næsten 9 ud af 10 forældre til børn i dagtilbuddene er ’tilfredse’ eller ’meget tilfredse’. Det er en stigning i forhold til den seneste Rambøll-tilfredshedsundersøgelse fra 2015. Arkivfoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny undersøgelse: Forældre i Gribskov er mere tilfredse

Generelt trygge og tilfredse forældre med plads til forbedring i forhold til at bekæmpe mobning. Det er overskrifterne i ny rapport
Rambøll har i februar spurgt forældre til i alt 4.500 børn i Gribskov Kommune om deres tilfredshed med daginstitutioner, dagpleje, skole og FO, og mens tilfredsheden ligger stort set uændret og tårnhøjt i dagplejen sammenlignet med seneste undersøgelse, er tilfredsheden med daginstitutioner og skole steget over hele linjen.

9 ud af 10 forældre til børn i dagtilbuddene er enten 'meget tilfredse' eller 'tilfredse'. Størst tilfredshed er der med personalets evne til at få børnene til at føle sig trygge og glade, mens der er mindst tilfredshed med personalets evner til at forhindre drillerier mellem børnene.


Tilfredsheden på skolerne er steget mest

Det stort set samme billede tegner sig på skoleområdet, hvor tilfredsheden er steget med 7 procentpoint siden seneste undersøgelse. Også forældre til skolebørnene er mindst tilfredse med indsatsen mod mobning.

“Det er pragtfuldt at se, hvordan pilen peger i den rigtige retning, og det giver mig selvfølgelig en tro på, at vi går den rigtige vej på børneområdet,” siger børneudvalgsformand Trine Egetved (C) og fortsætter:

“En del af forklaringen er, at vi i et enigt børneudvalg i flere år har fokuseret på dels at styrke ledelsen alle steder, at vi fokuserer på faglighed, og at vi fokuserer på trivsel. Disse fokusområder bærer frugt nu. Derudover er der kommet ro på skolerne oven på skolereformen, og lærerne har efterhånden vænnet sig til arbejdstidsaftalen. Så det ene med det andet,” siger Trine Egetved til Ugeposten, og peger på hvordan man på skolerne kan fortsætte den gode tendens.

“Vi skal fortsætte med at give skolerne endnu mere frihed og råderum til selv at skabe og udvikle skolernes indhold. Væk med den centraliserede styring, og ind med meget mere frihed”.

Over hele linjen i undersøgelsen, er det drillerier og decideret mobning, der bekymrer forældrene mest. Foto: Mostphotos
Over hele linjen i undersøgelsen, er det drillerier og decideret mobning, der bekymrer forældrene mest. Foto: Mostphotos

Fokus på mobning

Den manglende tilfredshed med indsatsen mod drillerier og mobning bliver der allerede taget hånd om, mener børneudvalgsformanden.

“Antimobbestrategierne på alle skolerne er lige nu ved at blive revurderet, og vi har bedt om at få dette gjort inden sommerferien. Så det er første skridt så vi kan skabe større tryghed og tilfredshed i forhold til mobning. Der skal vi blive bedre. “


Publiceret: 15. April 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
ANNONCER
Se flere