Nu kan man komme helt tæt på klosterlivet, når en ny udstilling fortæller om livet bag de tykke klostermure på Esrum Kloster.
Nu kan man komme helt tæt på klosterlivet, når en ny udstilling fortæller om livet bag de tykke klostermure på Esrum Kloster.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ny permanent udstilling på Esrum Kloster

“Mennesket i Klosteret” giver et særligt indblik i klosterlivet
udstilling Kom med ind bag murene, ind i det allerhelligste, til en helt særlig sanselig oplevelse fra lørdag 24. marts, hvor højsæsonen skydes i gang med åbningen af den nye permanente udstilling ”Mennesket i Klosteret”.


Et helt særligt indblik

Alle sanserne tages i brug i ”Mennesket i Klosteret”, der inviterer til en stemningsfuld oplevelse fra en anden tid gennem lyd, lys og fysiske installationer.

Til tidebønnernes toner rejser man tilbage i historien, til dengang munkene boede i det prægtige klosterkompleks.

Ved at følge personlige fortællinger fra munken, abbeden og lægbroderen bliver man grebet af tankerne om det levede liv bag de tykke klostermure. På nærmeste hold kan man opleve, hvordan dagen, timerne og minutterne skaber et rum for refleksion, dengang og nu.


Oplevelser i landskabet

Sidste år åbnede ”Klosteret i Landskabet”, en stribe formidlingsoplevelser i naturen omkring klosteret med glimt tilbage til klosterets storhedstid. Med åbningen af den nye udstilling kan man altså opleve klosteret både indefra og udefra.

Møllecaféen åbner for sæsonen 24. marts – samme dag som udstillingsåbningen. Her kan man med udkig til klosteret nyde en lækker frokost inspireret af skovens spisekammer. Med forårets komme kan man også nyde solstrålerne i klostergården med en frisktappet klosterøl i hænderne, nyde de spirende urter i Klosterhaven, eller tage de små med på en tur i børneladen og på naturlegepladsen.

Udstillingen er åben tirsdag til søndag kl. 11-17.

logy


Publiceret: 02. Marts 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov