Lyngby bliver nærmeste døgnåbne apotek for folk fra Gribskov, hvis et nyt forslag bliver til virkelighed. Modelfot: Jens BergThomsen
Lyngby bliver nærmeste døgnåbne apotek for folk fra Gribskov, hvis et nyt forslag bliver til virkelighed. Modelfot: Jens BergThomsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Nu bliver der længere til døgnapotek

Bevidstheden om døgnåbent betyder meget for befolkningen, mener apoteker
Der bliver længere vej til pencillin, når børnene pludseligt får mellemørebetændelse. Et nyt forslag fra politikerne i Region Hovedstaden betyder, at det nærmeste døgnåbne apotek for Gribskovborgerne ikke længere er Hillerød, og at folk må køre i bil eller tage offentlig transport til Lyngby.

I Hillerød har Frederiksborg Apotek i Slotsgade døgnåbent, men fra årsskiftet er der i et nyt politisk udspil i Region Hovedstaden lagt op til, at apotekets åbningstider beskæres væsentligt i det nye år.


Kun i København

Fem af de 11 døgnåbne apoteker i Danmark er nu placeret i Region Hovedstaden. De har den seneste tid kunnet søge om, hvorvidt de ønsker at indtage pladsen som landets fremtidige eneste døgnåbne apotek, eller om de vil holde åbent til kl. 6-24 eller 8-21. To apoteker i regionen har søgt om at blive 'nationalt døgnvagtapotek', fremgår det af referatet fra seneste møde i Region Hovedstadens sundhedsudvalg. Døgnapoteket skal ligge i København, slår den nye lovgivning fast. Forvaltningen i Region Hovedstaden indstiller Steno Apotek på Vesterbro i København.

Derudover skal cirka 50 apoteker i landet tildeles vagttjeneste, og hvornår de skal holde åbnet, afgøres af Lægemiddelstyrelsen på baggrund af ansøgninger fra apotekerne og de indstillinger, regionerne kommer med. Så nu skal det altså afgøres, om apoteket i Slotsgade skal lukke kl. 21 eller 24.


Få bruger natapotek

Ifølge apoteker Troels Ingemann fra Frederiksborg Apotek er det forsvindende få mennesker, der rent faktisk bruger apoteket om natten. Det drejer sig ofte om blot to-tre personer hver nat, og 98,5 procent af hans omsætning ligger i tidsrummet mellem kl. 8 om morgenen og 21 om aftenen.

“Selvom vi i praksis ikke har meget at lave, betyder bevidstheden om, at de kan bruge apoteket døgnet rundt, meget for befolkningen. Det er som at have en forsikring - man håber, aldrig man får brug for den, men det er rart, den er der,” siger apotekeren, som dog understreger, at lovforslaget er vedtaget, så under alle omstændigheder mister Hillerød-apoteket døgndækningen:

“Det sker, uanset hvad jeg eller regionspolitikerne end vil. Det er uden for diskussion,” siger Troels Ingemann til Ugepostens søsteravis, Hillerød Posten.


Publiceret: 12. Maj 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt