’Tryllefløjten’ kan opleves i Gilleleje Bio 15. november og i Tisvilde Bio 26. november. Pressefoto
’Tryllefløjten’ kan opleves i Gilleleje Bio 15. november og i Tisvilde Bio 26. november. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mozarts ’Tryllefløjten’ i Gilleleje og Tisvilde

Opera fra La Scala i Milano kan opleves i de lokale biografer
Opera ’Tryllefløjten’ af Mozart, der opføres i La Scala i Milano, kan nu opleves i biograferne i Gilleleje og i Tisvilde.

Operaen varer næsten tre timer, inkl. en pause mellem de to akter. Den er oprindelig klassificeret som et syngespil, men kaldes i dag en opera, en af de mest spillede i verden. Den synges på tysk med engelske undertekster.

Denne produktion er et samarbejde mellem La Scalas Operaakademi, og Peter Stein, en velkendt og velrenommeret tysk instruktør. Formålet er at præsentere de fineste og mest talentfulde unge operasangere, i forbindelse med afslutningen af deres 1-årige uddannelsesforløb på La Scala.

Peter Stein har fulgt sangerne hele året, og lagt al sin sangtekniske viden og sit engagement ind i læreprocessen.


Handlingen

Tryllefløjtens tekst er en klassisk fortælling om to elskende, som må igennem mange prøvelser, før de endelig kan få hinanden.

De hedder Papagena og Papageno, og deres elskovsvanskeligheder fremtræder tydeligst i første akt, og her ofte med en munter undertone. Der er imidlertid andre, og mere alvorlige lag i operaen.

Man skal imidlertid ikke gå ind for at høre Tryllefløjten for handlingens skyld. Det siges at “uden Mozarts vidunderlige musik, ville stykket ikke engang have været en fodnote i operaens historie”.


Personerne

Dirigenten Adam Fischer, fra Ungarn er velkendt af et dansk publikum for sin formidable ledelse af DR Underholdningsorkestret. Mens han var chefdirigent hos DR indspillede han en række Mozart-opførelser, af international standard.

Instruktøren Peter Stein er en kritikerrost tysk teater- og operadirektør, som i 1970-85 etablerede sig på Schaubühne am Lehniner Platz i Berlin. Efter 1985 kom Stein til Paris Wales, Salzburg. Han blev tildelt Europa Theatre Prize i 2008.

gs

Gilleleje Bio

Onsdag 15. november kl. 19

Tisvilde Bio

Søndag 26. november kl. 15


Publiceret: 10. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Ugeposten Gribskov

ANNONCER
Se flere