Morten Resen er ved at rejse penge for at kunne sende sin app til børnefamilier på gaden. Foto: Jens Berg Thomsen
Morten Resen er ved at rejse penge for at kunne sende sin app til børnefamilier på gaden. Foto: Jens Berg Thomsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Morten Resen forlod TV2 for at blive iværksætter: 'Jeg havde faktisk ingen idé om, hvad jeg skulle lave'

“For mig var det fint at sige op,” siger Morten Resen, der forlod TV2 for at udvikle en app til børnefamilier

Morten Resen
  • Morten Resen flyttede til Helsinge som to-tre-årig og har boet i byen lige siden.
  • Tog i første omgang orlov fra sit job som vært på Godmorgen Danmark på TV2 og har siden sagt op. Hans drøm var og er at skabe en app, der kan være en slags Tripadvisor for børnefamilier på farten. Appen hedder GoLittle.
  • Er gift med Marlene Landsfeldt, der har stiftet driver firmaet Mambeno. Firmaet laver madplaner til børnefamilier.

Han gik fra at være velbetalt lønmodtager til et liv som iværksætter med blot en idé på et stykke papir og en vej hen imod et færdigt produkt. Den nu tidligere tv-vært Morten Resen fra Helsinge forlod for omkring et år siden TV2, hvor hans hustru også tidligere har arbejdet. Nu er han på vej til at sende en app på gaden henvendt til børnefamilier.

“Vi var lidt trætte af køreturene fra Helsinge til Sydhavnen, der på en dårlig dag tog to-tre timer om dagen,” siger Morten Resen.

“I første omgang sagde jeg faktisk op, men TV2 ville gerne gøre det til en orlov, så jeg kunne se, om jeg ville få en bedre nattesøvn. Mange troede, at jeg havde en hemmelig plan i skuffen, som jeg ville trække frem eller et job, jeg skulle have. Men jeg havde faktisk ingen idé om, hvad jeg skulle lave. Jeg havde en masse ting på hylden, jeg gerne ville lave på min orlov. En af dem var at lave en podcast, og jeg overvejede, om den skulle handle om at starte en virksomhed. Problemet var, at jeg ikke rigtig havde nogen virksomhed at fortælle om,” siger han.

I forvejen havde hans hustru sagt sit job op og havde startet eget firma.

“Jeg overvejede at bruge det i min podcast, men det passede ikke rigtigt ind i det med at tage et firma, der allerede var i gang og var et år gammelt på det tidspunkt. Jeg manglede en idé, der fyldte en enkelt linje på et stykke papir, og så bestemte jeg mig for at ville lave en slags TripAdvisor for børnefamilier. Vi havde selv stået i den klassiske situation med at mangle en legeplads til børnene og et sted at gå hen bagefter at spise uden at forstyrre en masse,” siger Morten Resen.

“Jeg bestemte mig for at sige min idé højt, og i fjerde afsnit af podcasten gjorde jeg det så. Jeg tror ikke, at jeg havde luret konsekvenserne, men jeg havde en linje med en idé, og så ville jeg finde ud af, hvordan man går derfra og så til at have en virksomhed. Mange har en idé liggende i skuffen, men som ikke ved, hvor man skal starte,” siger han.

Han sendte en mail til iværksætteren Jesper Buch, der har skabt JustEat.dk, og det endte med en invitation til hans hus i Spanien for at udvikle ideen.

“Derefter gik det slag i slag med at stifte et firma, tale med advokater, oprette et partnerskab med et appudviklingsbureau, og nu er jeg så i gang med at udvikle en app, og jeg har sagt mit job op,” siger Morten Resen.


Pensionsopsparing

At sige et job op for at kaste sig ud i et iværksættereventyr uden nogen fast indtægt eller færdigbagt idé kan måske virke grænseoverskridende på mange, men ikke for Morten Resen.

“Det var mest folk omkring mig, der synes, det var grænseoverskridende. For mig var det fint. Mange tænker måske, at jeg er megarig. Selvfølgelig har jeg været vellønnet og privilegeret, men jeg har ikke haft nogen kæmpestor opsparing. Jeg hævede en stor del af min pensionsopsparing og har brugt den, og så betalt bil og hus ud, så vi kunne leve lidt. Mange tænker, at man ikke kan sige op for at blive iværksætter, men det kan jeg jo egentlig heller ikke. Jeg har hævet alt det, jeg skal leve af, når jeg bliver 67, så jeg er nødt til at finde på noget i mellemtiden, og det er så det, jeg prøver nu,” siger Morten Resen.

“Jeg kunne sagtens have fundet noget, hvor jeg kunne tjene endnu mere. Det var bare ikke det, jeg ville. Det skulle føles rigtigt i maven. Jeg gider ikke lave noget, hvor jeg bare ville have taget et andet job, som jeg ikke ville have syntes var helt fedt. Jeg ved godt, det måske lyder helligt, men det ville ikke gøre mig glad,” siger han.

“Jeg har sagt et ualmindeligt vellønnet job op, og jeg har ikke nogen pensionsopsparing eller sygeforsikring mere. Alt det gode og sikre, der gør, at man kan sove om natten. Men det er også fordi,det her er mega sjovt. Der er fantastisk energi i de her mennesker, og folk er så hjælpsomme. Jeg er kommet ind i en verden, hvor alle mulige henvender sig til mig og siger, at jeg bare skal sige til, hvis jeg vil have et godt råd,” siger Morten Resen.

Foto: Jens Berg Thomsen

“Jeg tror sgu bare, jeg havde brug for det”

Morten Resens podcast er downloadet 600.000 gange, fortæller han, og undervejs i forløbet møder han en masse mennesker, der hjælper ham på vej mod det færdige produkt.

“På uddannelsessteder eller arbejdspladser er der altid den der håndfuld mennesker, der totalt brænder for det. Og hvis man er på hold med dem, eller de er på arbejde den dag, så kan himlen falde ned, og det bliver stadig en god dag. Og lige pludseligt er jeg kommet ind i en verden, hvor 99 procent af folk er på den måde, og hvor der ikke er noget, der hedder lørdag og søndag. Selvfølgelig skal man ikke arbejde, til man segner, men det passer mit temperament godt, at man ikke nødvendigvis smider, hvad man har i hænderne, fordi nu er klokken 15.30. Det er mega inspirerende. Jeg er selvfølgelig gammel i forhold til at skulle starte noget op selv og gå all in på noget, hvor jeg ikke tjener nogle penge, fremfor hvis jeg havde været 18 og boet i min forældres kælder. Selvfølgelig kan det være, at jeg fortryder bittert, men jeg tror sgu bare, jeg havde brug for det. Jeg har arbejdet sindssygt intenst, siden jeg var 19 og blev ansat på P3,” siger han.

I første afsnit af hans podcast pakker han den nyindkøbte mikrofon ud af pakken og går i gang, men det var ikke bevidst, at podcasten skulle hjælpe det nye firma på vej.

“Der er mange, der har sagt efterfølgende, at den har skabt interesse og opmærksomhed og sagt, at det er god markedsføring, men den var slet ikke tænkt sådan. Jeg har bare tænkt, at jeg manglede et eller andet, hvor jeg kunne blive inspireret. Hvad gør man, hvis man skal starte et firma og ikke ved, hvad et ApS er, hvordan deler man virksomheden, hvis man skal have en partner ind. Alle sådan nogle lavpraktiske ting. Og podcasten gjorde, at mange sendte mig videre til andre, og på den måde har jeg også selv fået en masse inspiration. Men det fedeste er, at mange skriver til mig og siger, at de sidder i præcis samme situation og gerne vil state noget selv. Der var en politimand, der skrev til mig, at han havde haft en idé ligget i skuffen, og at nu havde han også selv sagt op. At det giver inspiration til at starte noget selv, synes jeg er mega fedt,” siger Morten Resen.


Tættere på ét år end fem

Hvornår GoLittle-appen er på gaden, kan Morten Resen ikke sige på stående fod.

“Jeg skal bruge mellem to og fire millioner for at komme i gang, og de penge er jeg ved at rejse. Det er ikke kun selve appen. Det er også lønninger, advokater, revisorer og andet. Der er udgifter til en masse, når man skal lave sådan noget. På den måde er det blevet en succes uden at være et produkt endnu. Som techiværksætter er det farligt dyrt, for man kan ikke umiddelbart bygge det selv,” siger han.

“Jeg tør ikke sige det højt endu, for det afhænger også af, hvor hurtigt jeg kan skaffe penge. Men det er nok snarere om ét år end om fem. Det er ikke sådan, at jeg regner med at blive megarig af det, men hvis jeg kan skabe noget, som jeg selv, min familie og måske også nogle andre kan leve af, så ville det være fantastisk.,” siger Morten Resen.


Publiceret: 10. April 2017 11:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt