Kommunerne kan med den nye planlov udlægge nye sommerhusområder, og det får ros med på vejen af den lokale ejendomsmægler Annette Egelund.
Kommunerne kan med den nye planlov udlægge nye sommerhusområder, og det får ros med på vejen af den lokale ejendomsmægler Annette Egelund.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lokal ejendomsmægler roser den nye planlov

“Planloven får positiv virkning på sommerhussalget”, siger mægler Annette Egelund


I dag d. 15. juni træder den nye planlov i kraft, efter et flertal i Folketinget har vedtaget loven for kort tid siden.

Der er især tre ting ved loven, som er værd at rose. Det mener indehaver af Nybolig i Gilleleje, Annette Egelund, som forventer, at den nye planlov vil have ret positive effekter på sommerhusmarkedet.

“For det første får sommerhusejere nu mulighed for at anvende deres sommerhus ubegrænset til overnatning i 34 uger i modsætning til de tidligere 26 uger årligt. Det er jo især positivt for de sommerhusejere, som overvejer at udleje deres sommerhus ud mere, end de gør nu,” siger Annette Egelund

Der er dog en gruppe, som i særdeleshed bør være begejstret over den nye planlov, som blev vedtaget 1.juni, vurderer Annette Egelund

“Det er pensionisterne. De skal ikke længere have ejet deres sommerhus i otte år, før de må bo i sommerhuset hele året. Det må de nu allerede efter 1 års ejerskab. Og derfor tror jeg, at vi vil se flere seniorer, der vælger sommerlandet til. Det kan også frigive helårsboliger til de yngre generationer,” siger Annette Egelund.

Sidste punkt ved den nye planlov, som Annette Egelund vil fremhæve, er kommunernes nye beføjelser på sommerhusområdet.

“Kommunerne kan udlægge nye sommerhusområder med op til 6.000 sommerhuse, imens 5.000 ubebyggede grunde tilbageføres. Det betyder, at der bliver mulighed for at planlægge langt bedre i forhold til de aktuelle flyttemønstre og behov, som folk har i de forskellige regioner,” siger Annette Egelund.


Publiceret: 15. Juni 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Ugeposten Gribskov

Fik du læst
ANNONCER
Se flere