DEBAT: Lad os få mere liv i gågaden

Af
Peter Rixen

Løgelandsvej 27

Helsinge

debat Jeg har tidligere slået på, at man prøvede at gøre selve gågaden mere aktiv, nu da der er mange detailforretninger, der er lukket.

Jeg foreslog at flytte biblioteket ned i den gamle bankbygning. Hvilket ikke skete. Hertil foreslog jeg, at forretningen Superbest blev omdannet til et iværksætterhus til de mange nye spændende firmaer, der er vokset op i Gribskov Kommune. Ja man kunne måske supplere denne bygning med andre gøremål. Alt sammen for at styrke Helsinge centrum, så udviklingen kunne vendes.

Intet af dette er sket. I stedet skal Superbest-bygningen rives ned, og en anden bygning skal opføres til et nyt supermarked, som der slet ikke er behov for og som vil være med til at undergrave de andres overlevelsesmuligheder på sigt.

Når jeg gentager mine holdninger her endnu en gang, skyldes det, at politikeren Morten Ulrik Jørgensen, der sidder i ledelsen af vor kommune, efterfølgende er kommet med nogle udsagn om, hvor vigtigt det er, at vi styrker Helsinge centrum, nu da detailhandlen er nedadgående, og mange butikker er tomme.

“Godav mand økseskaft“ tænker man. Hvorfor har han så ikke tidligere gjort noget, da mulighederne forelå?

I Hillerød har man et meget velfungerende erhvervsforum. Jeg tror, at man i Gribskov Kommune kan lære meget her. Indenfor erhvervsudvikling i øvrigt, så snorksover man i Gribskov Kommune.

Publiceret 27 April 2019 10:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl