DEBAT: Byrådet udviser manglende forståelse for det frivillige arbejde

Af
Ole Thomsen

Slåenvænget 5

3250 Gilleleje

debat ”Sammen om Sundhed og Trivsel” en workshop for frivillige foreninger, erhvervsdrivende og medarbejdere i de forskellige forvaltninger i Gribskov kommune.

Der blev stillet en pulje på 1 million kr. i udsigt til fordeling til projekter, som i første omgang skulle omhandle ideer til fremme af den mentale sundhed i kommunen ud fra resultaterne i nyeste sundhedsprofil.

Mange tanker så dagens lys, nye netværk blev dannet som også var en betingelse til puljen.

Efterfølgende har flere grupper arbejdet videre med deres projekter, og derfor er det en mavepuster, når byrådet pludselig ændrer eller helt tilbagefører denne million til anden brug.

Det er utilfredsstillende som formand for Frivilligt forum Gribskov at se den behandling, der bliver tildelt de mange frivillige borgere, som gør et uvurderligt arbejde for andre i kommunen.

Publiceret 13 April 2019 11:30

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs