Checken på 49.480,06 kr. blev modtaget af Gilleleje Fodboldklubs U13- og U15-piger. Privatfoto

Checken på 49.480,06 kr. blev modtaget af Gilleleje Fodboldklubs U13- og U15-piger. Privatfoto

Stor pengegave til fodboldklubben

sponsorat Lige inden jul modtog Gilleleje Fodboldklub en julegave i form af en check på næsten 50.000 kr. fra OK Plus Gilleleje.

"Tilgangen af blandt andet vores pigehold er en del af den positive udvikling, Gilleleje Fodboldklub har været igennem de seneste tre-fire år, hvor der er kommet nye ungdomshold til hvert eneste år," fortæller klubbens formand, Stefan Mogensen i en pressemeddelelse.

Gilleleje Fodboldklub er ganske aktive med blandt andet et hold af U13- og U15-piger, som blev etableret for 15 måneder siden og allerede er oppe på mere end 30 spillere i truppen.

"De frivillige omkring holdet har lagt en kæmpe indsat i at få dette hold op at køre, og det er lykkedes over alt forventning. Ud over pigeholdet er der de seneste år desuden oprettet et hold for de yngste spillere, der er født i 2013 eller 2014, et U17-hold og endelig et Old Masters-hold, som er for spillere over 65 år, så klubben spænder meget bredt, hvor den yngste spiller er fire år og den ældste er 83. Det er vi meget stolte af," siger formanden.

Pengene fra OK Plus Gilleleje skal bruges til en bred træneruddannelse samt nogle mål til de mindste spillere.

jbe

Publiceret 21 January 2019 11:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.