En ny træner i Nordsjælland Håndbold skal turde at bruge de talenter, som Helsingør, Helsinge og Hillerød udvikler. Foto: Jan F. Stephan

En ny træner i Nordsjælland Håndbold skal turde at bruge de talenter, som Helsingør, Helsinge og Hillerød udvikler. Foto: Jan F. Stephan

Trænerjagten er begyndt: Vi er nødt til at udvikle flere spillere selv

Nordsjælland Håndbold begyndte allerede for halvandet år siden at kigge efter trænere, der kan tage over efter Ian Marko Fog

Af
Jeppe Helkov

afløseren Holdets største profil. Det er nok ikke at tage munden for fuld at sige, at den nu afgående træner i Nordsjælland Håndbold Ian Marko Fog på langt de fleste områder har tegnet klubben udadtil. Men hvordan erstatter man en træner, der både har været drivkræften taktisk — og som samtidig også har spillet en kæmpe rolle i at lokke nye spillere til?

Det spørgsmål stiller sportschef i Nordsjælland Håndbold Jørn Blom sig selv i øjeblikket. Men det kommer faktisk ikke bag på Jørn Blom, at Ian Marko Fog har valgt at opsige sin kontrakt.

"Det overrasker mig nok ikke så meget, at Ian har sagt stop. Jeg havde selvfølgelig håbet, at han havde taget næste år med, men man har tydeligt kunnet se på ham, at han var frustreret over resultaterne. Når man har et så stort vindergen som Ian, tærer det ekstremt meget på én, når alle marginaler går mod én — og man taber langt de fleste kampe," siger han og fortæller, at processen med at finde en den rigtige profil på en ny træner faktisk allerede blev begyndt for halvandet år siden.

Vil have nyt makkerpar

Jørn Blom understreger da også, at de er nødt til at handle hurtigt, hvis ikke hele klubben skal blive ramt af Ian Marko Fogs afsked.

"Det bliver nok svært at lave kontrakter med nye spillere, før vi har en ny træner på plads. De fleste spillere vil gerne vide, hvem de skal trænes af. Men vi håber lidt at lave et makkerpar i stil med det, vi har nu, hvor Simon Dahl og Per Nielsen som assistenter har haft meget at skulle have sagt."

"Men jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at det nok skal lykkes. Inden Ian forlængede sin nuværende kontrakt, frygtede vi lidt, at han gerne ville prøve noget andet. Men han forlængede. Men dér begyndte vi at lave en profil på en kommende træner. I stedet for at se på navne ser vi på, hvad den optimale profil er, og hvilke kompetencer vi mangler i Nordsjælland."

Har laveste budget

Hvordan ser den profil så ud?

"Vi går efter én med et højt fagligt niveau. Helst én der har ligaerfaring. Men det er lige så vigtigt at finde én, der er dygtig til at talentudvikle, og som har mod til at bruge talenterne fra moderklubberne. Det er ikke en kritik af Ian, men i fremtiden er vi nødt til at udvikle flere af vores egne spillere. I dag er der stort set ikke nogen spillere tilbage."

"Skjern, BSV og mange af de andre jyske klubber er virkelig dygtige til at udvikle spillere. Men samtidig har de også økonomien til at trække landsholdsspillere hjem. Den mulighed har vi ikke. Af de 14 hold i ligaen er vi måske den klub, der har det mindste budget. Selvom det går bedre med salget nu, vil der nok gå nogle år, før vi har råd til at hæve budgettet. Derfor er vi nødt til at have mere fokus på vores egne talenter, så vi hele tiden har en fødekæde af dygtige spillere, der er klar til at tage over, når profilerne smutter. Og det er muligt. Man kan bare se på den talenthistorik, der er her i klubben," slutter han.

Nordsjælland Håndbold ligger i øjeblikket på sidstepladsen i landets bedste håndboldrække med ni point. Det er samme pointantal som TMS Ringsted. Der er ni point op til en slutspilsplads.

Publiceret 20 January 2019 11:30

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.