Gundekildegaard og Tisvilde Fødevarefællesskab var nogle af målene på en af sommerens cykelture i Klimagruppens regi. Pressefoto

Gundekildegaard og Tisvilde Fødevarefællesskab var nogle af målene på en af sommerens cykelture i Klimagruppens regi. Pressefoto

Den cyklende højskole i Gribskov

Klimagruppens cykelture havde stor tilslutning i 2018. Hvor skal turene gå hen til sommer?

Af
Jesper Berg

klimacykling 'På cykel i kongens fodspor'. 'Det økologiske landbrug Mangholm'. 'Friluftsliv og turisme ved Arresø'. 'Gribskov Økolandsby'.

Det er blot nogle af overskrifterne på de cykelture, som Klimagruppen i Gribskov i løbet af sommeren 2018 arrangerede gennem Gribskov Kommune — og til tider lidt ud over kommunegrænsen.

Fra viden til adfærd

Det var femte sæson, Klimagruppen arrangerede cykelture rundt i Gribskov til steder, som alle har haft 'klima og miljø' som tema.

"Klimagruppen i Gribskov er en forening for mennesker, der vil vide mere om klima- og miljøspørgsmål, og vi forsøger at omsætte viden til ændring af adfærd, og vi har altså på femte år organiseret en række cyklende studiekredse med henblik på at få endnu flere af kommunens borgere — og politikere — til at interessere sig for klima- og miljøspørgsmål," forklarer Jens Erik Larsen, som for syv år siden var med til at stifte Klimagruppen.

"De første par år lavede vi udstillinger og workshops, men det gik hurtigt op os, at vi kunne få flere interesserede ved at arrangere cykelture, hvor vi besøger steder, hvor man kan få inspiration fra fagfolk," siger Jens Erik Larsen, som kan konstatere, at der til sommerens cykelture har været op til 200 deltagere.

Ny rapport

"Det er en form for cyklende højskole, hvor man bliver klogere på virkelighedens tiltag for at hjælpe klimaet. Og vi kan klart mærke, at interessen for klima- og miljøspørgsmål er steget markant siden starten," siger Jens Erik Larsen, der som civilingeniør med ekspertise i by- og trafikplanlægning har været med til at stå for at planlægge cykelturene samt været turleder på en række af turene.

Der ligger en ny rapport klar, der beskriver Klimagruppens cykelture i 2018 ganske detaljeret, og som er blevet sendt til alle deltagere i sommerens ture.

Klimagruppen står nu over for at skulle planlægge en række nye cykelture i den kommende sommer, og her vil man gerne trække på Ugepostens læsere.

Hvor skal vi hen, du?

"Vi har gennem årene været rigtig mange steder i Gribskov, som har relevans for vores formål, men vi er så småt ved at løbe tør for destinationer. Vi vil derfor gerne høre om steder, som vi kan besøge, hvor vi og de øvrige deltagere kan blive klogere på klima- og miljøspørgsmål. Det kan eksempelvis være virksomheder, som arbejder med økologi og klimavenlighed, steder i naturen, eller økologisk byggeri et sted i kommunen," siger Jens Erik Larsen.

Forslag kan sendes til Klimagruppens formand, Kirsten Gamst-Nielsen, på kirsten.gamst@hotmail.com.

Publiceret 20 January 2019 11:30

Tisvilde Koret søger flere medlemmer

Sang Tisvilde Koret er et kvindekor, som lige nu består af 24 kvinder. Koret er et tre-stemmigt kor med et bredt repertoire.

"Koret ledes af Erik Knudsen, som er en ung ambitiøs korleder, der til stadighed uddanner sig videre og finder nye spændende veje for koret. Korlederens engagement og glæde ved sangen smitter og får alle i koret til at yde det bedste de har lært," skriver Tisvilde Koret i en pressemeddelelse. Koret synger sange fra den nordiske sangskat, sange med kirkeligt islæt og sange fra det lettere klassiske repertoire. Koret er så heldigt, at få lov til at synge i Vejby Kirkes Sognegård.. Man mødes hver mandag aften klokken 19.00 til 21.15.

Første aften i den nye sæson er mandag 2. september. Sæsonen strækker sig frem til slutningen af april 2020.