Egentlig begyndte Beach Party-arrangementet for mange år siden i HUC. Efter mange års pause inviterer Gribskov Ungdomsskole for fjerde år i træk - nu til Beach Party 2019. Privatfoto

Egentlig begyndte Beach Party-arrangementet for mange år siden i HUC. Efter mange års pause inviterer Gribskov Ungdomsskole for fjerde år i træk - nu til Beach Party 2019. Privatfoto

Sommerfest om vinteren

Gribskov Ungdomsskole holder i januar igen Beach Party

Af
Jesper Berg

strandfest "Det er sjovt at holde en sommerfest om vinteren. Beach Party er et stort arrangement, som holdes en gang om året, men det foregår altid i en vintermåned," skriver Louise Frommelt fra Gribskov Ungdomsskole, som for fjerde år i træk arrangerer Beach Party i afdeling HUC i Helsinge, i en pressemeddelelse.

Gribskov Ungdomsskole varmer huset op til 30 grader. Man begynder allerede at tænde for varmen og sætte varmeblæsere op fem dage før arrangementet, så man er sikre på, at der er varmt nok.

"Hele HUC bliver pyntet op til fest, og der bliver slæbt sand og palmer ind i den store sal. Badebassin og jacuzzi bliver sat op indenfor og fyldt med vand. Dette sker også et par dage forinden, da vandet skal være den helt rigtige temperatur - det er et stort arbejde, men det er det hele værd. I løbet af kort tid har vi vand og sand over hele huset, og vi farer rundt og får tørret op og fejet væk. Men de unge er vilde med feriekonceptet indendørs og at se den glæde og begejstring, det giver dem, gør bare, at vi får lyst til at lave endnu flere arrangementer, hvor vi tænker lidt ud af boksen og er lidt anderledes," skriver Louise Frommelt.

Ud over alle de sjove sommeraktiviteter indendørs, vil der også være mulighed for at tage i sauna. Den er lukket med tag og dør og det hele, så man sidder ikke ude i det fri under åben himmel.

Pølser og popcorn

Ud over saunaen står også pølsevognen udenfor, hvor der bliver solgt franske hotdogs og kakaomælk. Ellers er der mulighed for at gå i bambusbaren, hvor der sælges slushice i alverdens farver og sommer-popcorn. HUC kiosken er også åben, hvor der bliver solgt sodavand og slik.

"Også beachvolly og surf-simulator er igen i år blandt nogle af de aktiviteter, man kan benytte sig af. Sidste år begyndte vi at lave rekorder på surfsimulatoren. Det var et par af de unge, der fik ideen. De blev ved med at skulle slå hinandens tid, og til sidst var der mange unge om buddet, der handlede om, hvem der kunne stå længst tid på surfbrættet. I år har vi været på forkant og er allerede nu klar med diplomet til den, der slår rekorden i Super-surfer 2019," lyder det i pressemeddelelsen.

Beach Party 2019 finder sted for 7. klasse og op til 18 år torsdag 24. januar mellem kl. 19 og 21.30. Fredag 25. januar er strandfesten for 5. og 6. klasser mellem kl. 15 og 19, mens børnehaverne tyvstarter samme dag mellem kl. 10 og 12.

Det koster ikke noget at deltage.

Publiceret 18 January 2019 11:30

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl