Rema 1000 i Gilleleje var en af de første tre Rema-butikker på Sjælland og har ligget i byen i over 20 år. Foto: Jan F. Stephan

Rema 1000 i Gilleleje overvejer angiveligt at flytte til Smidstrup. Arkivfoto: Jan Stephan

DEBAT: En Rema i Smidstrup? Naboerne siger nej

Af
Lars Skytte, Lisbet Nørlund,

Gitte Breil, Claus Walther Jensen, Torben Kibsgaard Hansen,

Jesper Damgaard Lund,

Mette Hannemann, Ditte

og Tonny Nissen.

Naboer til

Smidstrup Strandvej 79

debat Det forlyder, at Rema 1000 vil bygge en ny butik på Smidstrup Strandvej. Det kunne vi læse på ugeposten.dk 20. november. Direktør i Rema Etablering, Jan Poulsen ville dog hverken be- eller afkræfte rygterne over for Ugeposten.

Det skaber bekymring og utryghed her i Smidstrup. Vi er mange, der netop har valgt at købe hus eller sommerhus her, fordi det er et naturskønt område med skov og vand langt fra byens larm og tumult.

Tanken om at få en kæmpe Rema 1000 butik i baghaven er ganske enkelt skræmmende. For slet ikke at tale alt det der vil følge med af store lastbiler med varer, trafikken fra kunderne og en stor parkeringsplads badet i lys.

Vi er derfor en gruppe af beboere i Smidstrup der klart og tydeligt siger Nej Tak! Vi har i første omgang søgt aktindsigt hos kommunen for at finde ud af, om der er konkrete planer på bordet. Vi er i gang med at mobilisere grundejerforeningerne i området, Naturfredningsforeningen og de lokale politikere. Ingen skal være i tvivl om, at vi står sammen her i Smidstrup, og at vi vil kæmpe benhårdt for at bevare vores naturskønne sommerhusområde.

Vi har intet imod Rema 1000, så længe deres butikker ligger i de centre, der er velegnede til handel og byudvikling eller i eksisterende butiksbygninger, som alligevel står tomme. Men hold venligst fingrene fra vores baghaver!

Publiceret 04 December 2018 11:30

SENESTE TV

Coach vil hjælpe folk til vægttab

Foredrag Vil du gerne af med nogle kilo, er dette foredrag måske noget for dig. Mandag 21. januar kl. 19 til 21 holder den lokale coach Hanne Skov Hansen foredrag hos Frivilligcentret i Helsinge.

Her har hun til hensigt at gøre sit publikum bevidst om, hvorfor de har behov for hjælp til at tabe sig, og hvad der er grunden til, at det ofte sker, at kiloene kommer på igen. Emnerne hun kommer ind på er blandt andet:

    Der kommer ikke fokus på, hvad der skal spises, eller hvad der ikke bør indtages. For det ved alle.

    Det er mere, hvorfor vi spiser forkert, selv om vi godt ved, det er forkert.

    Hvordan vi knækker koden ”gamle vaner”.

    Hvordan de gamle vaner er kommet.

    Hvordan vi undgår dem fremover.

Hanne er coachuddannet efter mange år i plejesektoren. Nu er hun indehaver af coach-virksomheden Selvindsigt4you.dk.

Alle er velkomne til det gratis arrangement. Det er nødvendigt med tilmelding til Frivilligcentret på telefon: 46790891 eller på mail info@frivilligcenter-helsinge.dk senest 17. januar.

Trancekanal er klar til Mester Niham

Det alternative Holistisk livsstils forening i Gilleleje indbyder til Star Seed.

"På denne første kanaliseringsaften i 2019 vil trancekanal Dennis Søndergaard kanalisere Mester Niham fra den 13. dimension med temaet: Hvor kommer vi fra? Mange har sikkert haft disse overvejelser om, hvorvidt vi oprindeligt stammer som Star Seed fra andre steder i universet?," skriver Holistisk livsstils forening i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Mester Niham vil derfor fortælle os, om der er liv udenfor planeten Gaia/Jorden, som vi lever på. Så på denne aften vil du blive taget med på en rejse til der, hvor du stammer fra, så du kommer til at få information og opleve andre verdener og deres virke."

Denne aften kan man opleve torsdag 17. januar kl. 19.00 til 21.30 i Det Gamle Posthus i Gilleleje. Entre betales ved indgangen.