Borgmester om fyret borgerrådgiver: Skriv til mig i stedet

Af
Anders Gerner Frost

Borgmester

Gribskov Kommune

DEBAT: I 2014 besluttede det daværende byråd i Gribskov Kommune at oprette en borgerrådgiverfunktion. Byrådet afsatte midler til de kommende fire år, og de fire år er gået nu. For nylig besluttede det nuværende byråd at lade være med at forlænge borgerrådgiver-funktionen. En af årsagerne er, at vi er midt i en økonomisk presset tid, hvor vi har behov for at fokusere vores midler på vores kerneopgaver. En anden årsag er, at der er kommet færre henvendelser til borgerrådgiveren end tidligere.

Denne beslutning har fået flere borgere til at skrive læserbreve til Ugeposten, hvor de udtrykker bekymring om, hvor de så skal henvende sig, hvis de er utilfredse med behandlingen af en sag. Det kan jeg sige meget klart: De skal nemlig henvende sig til mig på min mailadresse agfro@gribskov.dk. Så vil jeg i samarbejde med fagudvalg og administrationen vurdere henvendelsen.

Derudover er min holdning også, at alle medarbejderne i Gribskov Kommune er borgerrådgivere, så jeg forventer, at alle borgere, der henvender sig med noget, de er utilfredse med, bliver taget godt imod.

Publiceret 15 November 2018 15:40

SENESTE TV

Tisvilde-borger hjælper Knud Rasmussen

Fritid Tisvilde-borger er med til at bevare Knud Rasmussens ekspeditionsskib. Det er Lotte Mundus. Hun blev valgt 3. maj ind i bestyrelsen for den frivillige forening Kivioqs Venner Hundested.

Foreningen tæller frivillige fra hele Nordsjælland og arbejder målrettet på at overtage det eneste bevarede af Knud Rasmussens ekspeditionsskibe fra Thule-ekspeditionerne, Kivioq. Med overtagelsen vil de hjemføre Kivioq til Hundested, hvor skibet skal gøres sejlklar og sejle som et levende museum for polarekspeditioner, forskerånd og nordatlantisk samarbejde.

Og netop det nordatlantiske er baggrunden for, at Lotte Mundus blev valgt ind i bestyresen. Lotte har boet i Grønland i en del år og er for nylig vendt tilbage til Danmark.

Interesserede i projektet kan få et levende indtryk af Knud Rasmussens ekspeditionsskib Kivioq, når skibet 5., 6. og 10. juni gæster Hundested Havn. Besætningen holder åbent skib hver af de tre dage fra kl. 14 til 18.