DEBAT: Man tager sig til hovedet over fyring

Af
Anne-Grethe Olloz

Kongensgavevej 10

3200 Helsinge

debat Endnu en fejlagtig besparelse vedtaget i byrådet — man tager sig til hovedet.

Med stor beklagelse og undren kunne man i Ugeposten den 6. november læse, at borgerrådgiveren i Gribskov Kommune er blevet sparet væk.

Hvor skal borgerne så gå hen, når de mangler deres talerør og ikke kommer nogen vegne ved almindelig henvendelse på kommunen?

Hvem skal så give årlige anbefalinger til byrådet og administrationen, som åbenbart har brug for anbefalinger fra en handlekraftig mand?

Jeg er selv stor tak skyldig til Jarl Ahlers Mortensen for uvurderlig hjælp, da jeg stod rådvild. Forringelser, forringelser, forringelser. Måske burde man se lidt på toppen af kransekagen, om ikke der dér var nogen, det var mere hensigtsmæssigt at spare væk!

Synes ikke, der var tale om dårlig økonomi, da man som det første bevilgede lønforhøjelse til sig selv og Byrådet, da Anders Gerner tiltrådte som borgmester.

Publiceret 14 November 2018 07:00

SENESTE TV

Kvickly Helsinge hjælper de lokale

Sponsor Siden Helsinge Brugsforening blev oprettet tilbage i 1906 har målet været at hjælpe lokalsamfundet ved at uddele midler.

"Succesen med uddeling af midler fra en sponsorpulje gentages i 2019. Vi mener, at projekter, der bidrager med noget ekstra til foreningslivet, fortjener at blive belønnet. Derfor øremærker Kvickly Helsinge igen en portion penge til at støtte sådanne projekter, så der fortsat kan gøres den ekstra indsats for vores lokalområde. I 2019 er pulje-beløbet 50.000 kr., som skal gå til at støtte de lokale ildsjæle, som med deres initiativer gavner nærområdet og medlemmerne." skriver Kvickly Helsinge i en pressemeddelelse.

Ideen er, at alle frit kan ansøge om det beløb, som er nødvendigt for deres projekt; selvfølgelig indenfor puljens rammer. Derefter vil bestyrelsen i Kvickly Helsinge vurdere, hvilke projekter, som skal belønnes og have del i puljen. Vurderingen sker ud fra forskellige overvejelser, men det essentielle er, at projektet skal være til gavn for lokalsamfundet.

Er du interesseret i at ansøge om støtte til dit projekt - så besøg vores hjemmeside på www.kvicklyhelsinge.dk/sponsorpulje.

Trongården indvier cykelrickshaw

indvielse Gribskov kommune bevilgede i efteråret 2018 indkøb af to rickshawcykler. Plejecenter Skovsminde i Græsted fik sin den 26. januar, og nu følger Plejecenter Trongården i Vejby efter.

Cykelrickshawen bliver indviet fredag 22. februar kl. 14 ved formanden for Forebyggelsesudvalget, Trine Egetved, hvor alle interesserede er velkomne til at deltage. Der bliver mulighed for en prøvetur – som passager eller som 'pilot'.

Ifølge Kirsten Gamst-Nielsen fra den lokale gruppe af 'For Cykling Uden Alder' og Klimagruppen i Gribskov er der foreløbig uddannet en gruppe cykelpiloter, men hun pointerer, at der bliver for flere, når de næste cykler leveres.

Det er forventningen, at den næste cykel, der er finansieret af tømmerhandler Johs. Fogs Fond, leveres til Bakkebo i Gilleleje. Desuden er der søgt støtte hos andre fonde til yderligere to cykler.

Initiativgruppen består af repræsentanter for Cyklistforbundets Lokalafdeling, Klimagruppen i Gribskov samt af kommunens Frivilligkoordinator og idrætskonsulent.

gs