Kastanjetræer fældet. Modelfoto

Kastanjetræer fældet. Modelfoto

DEBAT: Hvorfor er kastanjetræer fra 1900-tallet fældet?

Debatindlæg af Michal Simonsen, Kastanie Allé 69, Gilleleje

Gamle Kastanjetræer fra 1900 tallet er blevet fældet til fordel for kulturhavnens lejligheds projekt.

Jeg og mange andre Gilleleje borger stiller sig uforstående for, at man ikke har fredet de gamle Kastanjetræer som har stået og prydet Gilleleje bymidte i 120 år

Kommunen har solgt grunden til Gilleleje brugsforening, uden at frede træerne Tankeløshed og uansvarlighed er ordene herfra

Lars Corfitzen fra Gilleleje brugs forening er tavs, han overlader det til projektlederen, som udtaler at det hele tiden har været planen at fjerne de gamle træer og plante mindre der skal stå langs kanalen, det stemmer bare ikke overens med tegningerne, da der er vist at netop der hvor Kastanjetræerene stod, er der placeret et meget større træ end der skal plantes langs den øvrige kanal.

Projekt lederen siger også at de have sygdom, hvad de overhovedet ikke viste tegn på ,som flere kompetente træfældningsfolk og anlægsgartner udtaler

Hvis man fra havde tænkt sig om fra starten, så skulle man havde ladet træerne stå og trække byggeriet 10 – 15 meter væk fra hovedgaden, så der blev skabt en grøn oase midt i byen i stedet for at bygge så Gilleleje torv bliver kvalt af bygninger og skygge.

Sørgeligt !!!

Publiceret 01 July 2018 10:30

SENESTE TV

Spil bingo og hjælp SOS Børnebyerne

Hjælp SOS Børnebyerne arrangerer bingospil torsdag 21. Marts.

Denne dag kan du spille og støtte en god sag . Det sker i "Det Gamle Posthus" på Stationsvej i Gilleleje. SOS Børnebyerne er klar med masser af spilleplader og gevinster. Overskuddet fra dagen går ubeskåret til SOS Børnebyerne.

Det er SOS Børnebyernes Lokalgruppe, der står for arrangementet, og de håber, at både garvede bankospillere og nybegyndere har lyst til at være med og støtte den gode sag.

”Vi har været rundt i byens butikker for at få sponsoreret gaver til arrangementet. Det har været en meget positiv oplevelse. Vi mærker stor velvilje og god opbakning til den indsats SOS Børnebyerne gør rundt om i verden for at hjælpe forældreløse og udsatte børn,” siger Anni Sejrsbøl fra lokalgruppen.

Kapp