DEBAT: En motorvej skulle jo gerne køre lærerne til Gribskov, ikke fra Gribskov

Lena Fischer, på vegne af lærerne (Faglig klub) på Nordstjerneskolen Helsinge

Hvor er det skønt at se borgmestre tværkommunalt være enige om at kæmpe for en motorvej,som kan lette trafikken til og fra Nordsjælland.

Det er en plan med visioner om at lette vejen til arbejde for de borgere, som arbejder uden for kommunerne, og det er vel også en vision om at tiltrække flere borgere til vores kommuner.

Vi kunne ønske, at de tværkommunale drømme og visioner også rakte til at tilbyde ansatte i kommunerne en så god arbejdstidsaftale, at vi med tid til nærvær, forberedelsestid, til kvalitativ undervisning og mulighed for tilegnelse af nye fagkompetencer også kunne lokke nye borgere til at blive.

Ikke blot fordi, der for enden af motorvejen er guld og grønne skove, men også sådan mere lavpraktisk de absolut bedste skole- og daginstitutionstilbud, man kunne drømme om.

Det er det, vi vil! Vi har nemlig store ambitioner og drømme for vores skoler i vores kommune.

Men det er ikke gjort med det. Vi har brug for flere tilkendegivelser af, at man ønsker at sætte vores ambitioner i spil ved at respektere vores viden om, hvordan opgaverne bedst løses, hvor meget tid det tager, og hvilke ressourcer det kræver at føre folkeskole-visionerne ud i livet.

Vi har brug for at høre, at vi har et fælles mål. At ledelse, administration og politikere har tillid nok til vores kompetencer og til at lytte til, hvad vi mener, det kræver.

Næsten alle byrådspolitikere ønskede at indgå en aftale under valgkampen, men mange er meget stille nu, hvor vi står for at skulle stemme om OK 18. Det er ikke en rar fornemmelse ikke at vide, hvad vi kan forvente af vores arbejdsgivere.

Vi vil helst have, at den måske kommende motorvej fører borgere og kolleger til Gribskov, ikke at det bliver motorvejen væk fra kommunen til den bedste folkeskole et andet sted i landet.

Publiceret 31 May 2018 13:32

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl