Gribskov skal have et ungeråd med indflydelse!

Simon Mortensen (K) Kandidat til KV17 Vi hører ofte politikere og andre personer sige, at vi så gerne vil de unge, men der sker ikke så meget. Hvorfor ikke inddrage de unge mere? Jeg ved, der engang har været et, som har arbejdet lidt skjult. Men om det findes endnu, ved jeg ikke. Ellers skal vi have samlet det og lagt nogle retningslinjer. Og hvis det er nedlagt, skal vi have skabt et nyt. Et ungeråd i Gribskov skal få direkte indflydelse på de beslutninger, der bliver behandlet i byrådet. Så hver gang, der skal tages beslutninger, som direkte påvirker de unge, skal ungerådet tages med på råd. Et ungeråd skal være et sted, hvor andre unge kan søge råd og vejledning, hvis de oplever udfordringer i forhold til eksempelvis lovgivning eller andre spørgsmål, som de ikke vil gå til en given politiker med, men så kan de søge sparring gennem rådet. Et ungeråd skal have en mere direkte måde at kunne ændre praksis for de unge. Derfor skal et ungeråd have mulighed for at sætte ting på dagsordenen i forskellige udvalg og i byrådet. Om det er to, fire eller seks gange, må vi i fællesskab beslutte. Ungerådets forslag skal selvfølgelig være gennemarbejdet, inden de kommer på dagsordenen. Dette kan ske gennem sparring med relevante personer - både fagpersoner og politikere. Et tættere samarbejde med vores ungdomshus vil være oplagt. Men hvordan et ungeråd helt konkret skal udforme sig, må være op til politikerne i samarbejde med unge. Når ungerådet er skabt, skal der findes unge, som vil vælges til sådan et råd. Dette vil skabe en større deltagelse i demokratiet for de unge, og det vil styrke deres indsigt i det politiske spil. Med tiden kan det måske være med til, at flere unge tager politisk stilling og stemmer ved de forskellige valg i Danmark men ikke mindst til ’Valget til Ungerådet’. I Det Konservative Folkeparti vil vi gerne kæmpe for, at der i den kommende periode bliver skabt et grundlag for etablering af et ungeråd i kommunen.

Publiceret 10 November 2017 00:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl