Gribskov skal have et ungeråd med indflydelse!

Simon Mortensen (K) Kandidat til KV17 Vi hører ofte politikere og andre personer sige, at vi så gerne vil de unge, men der sker ikke så meget. Hvorfor ikke inddrage de unge mere? Jeg ved, der engang har været et, som har arbejdet lidt skjult. Men om det findes endnu, ved jeg ikke. Ellers skal vi have samlet det og lagt nogle retningslinjer. Og hvis det er nedlagt, skal vi have skabt et nyt. Et ungeråd i Gribskov skal få direkte indflydelse på de beslutninger, der bliver behandlet i byrådet. Så hver gang, der skal tages beslutninger, som direkte påvirker de unge, skal ungerådet tages med på råd. Et ungeråd skal være et sted, hvor andre unge kan søge råd og vejledning, hvis de oplever udfordringer i forhold til eksempelvis lovgivning eller andre spørgsmål, som de ikke vil gå til en given politiker med, men så kan de søge sparring gennem rådet. Et ungeråd skal have en mere direkte måde at kunne ændre praksis for de unge. Derfor skal et ungeråd have mulighed for at sætte ting på dagsordenen i forskellige udvalg og i byrådet. Om det er to, fire eller seks gange, må vi i fællesskab beslutte. Ungerådets forslag skal selvfølgelig være gennemarbejdet, inden de kommer på dagsordenen. Dette kan ske gennem sparring med relevante personer - både fagpersoner og politikere. Et tættere samarbejde med vores ungdomshus vil være oplagt. Men hvordan et ungeråd helt konkret skal udforme sig, må være op til politikerne i samarbejde med unge. Når ungerådet er skabt, skal der findes unge, som vil vælges til sådan et råd. Dette vil skabe en større deltagelse i demokratiet for de unge, og det vil styrke deres indsigt i det politiske spil. Med tiden kan det måske være med til, at flere unge tager politisk stilling og stemmer ved de forskellige valg i Danmark men ikke mindst til ’Valget til Ungerådet’. I Det Konservative Folkeparti vil vi gerne kæmpe for, at der i den kommende periode bliver skabt et grundlag for etablering af et ungeråd i kommunen.

Publiceret 10 November 2017 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.