Højskolen ændrede mit liv

Af Swar Mahammed, 24 år, flygtning fra Syrien Mit navn er Swar Mahammed. Jeg kommer fra Syrien, er 24 år gammel og har været i Danmark i halvandet år. Jeg vil gerne fortælle om mine erfaringer fra mit højskoleophold, som kommunen bevilligede mig i stedet for sprogskolen. Jeg har haft en fantastisk oplevelse på Uldum Højskole, selvom det kun varede 3½ måned. Vi var 105 elever, som kom fra forskellige lande, men langt de fleste var danskere. Heldigvis kunne jeg tale lidt dansk, og kom derfor hurtigt i snak med dem, især de to fyre, som jeg delte værelse med. Efterhånden udviklede mit danske sprog sig, langt bedre end det ville have gjort på sprogskolen, fordi jeg talte dansk fra morgen til aften, og al undervisning selvfølgelig var på dansk. Jeg har naturligvis lært meget om, hvordan dansk undervisning foregår helt anderledes end i Syrien. Det giver mig store muligheder for at kunne komme videre i min uddannelse på universitetet, hvor min store drøm er at læse økonomi. Jeg har også udviklet mig som person, både med hensyn til at kunne samarbejde i grupper, diskutere i klassen og arbejde selvstændigt. Jeg mener selv, at jeg er blevet mere åben over for andre mennesker, og efterhånden fik jeg mange nye gode venner, som jeg stadig har forbindelse med og besøger. Vi havde mange gode oplevelser sammen, både på skolen og på ture, som gik til mange forskellige steder bl.a. Himmelbjerget og Moesgaard Museum i Århus. Hele skolen var på en uges tur til Bruxelles, hvor vi så og oplevede meget og fik viden om, hvordan livet er i et andet land. Et højskoleophold giver mange positive erfaringer, og jeg kan anbefale det til alle unge mellem 18 og 30 år, hvis de gerne vil lære mere om dansk kultur, men de skal selvfølgelig kunne tale lidt dansk først, så de hurtigt kan komme i gang. Mit højskoleophold er den bedste oplevelse i hele mit liv, for jeg har lært rigtig meget, som jeg kan bruge i fremtiden, og samtidig fik jeg mange gode venner. Jeg vil virkelig ønske, at alle unge flygtninge, der bor i Gribskov Kommune, får samme mulighed.

Publiceret 30 September 2017 00:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl