Gribskov Kommune, Årets Idrætskommune i Nordsjælland

Jørgen Simonsen (V) Byrådspolitiker Det var en stor fornøjelse at være inviteret til DGI Sportskonference i Hillerød 11. september og fortælle om, hvad vi gør i Gribskov Kommune for idrætten, og hvor meget vi investerer og arbejder med idrætten. Jeg talte over emnerne Gribskov Kommunes vægtning af idræt og foreningsliv. Hvorfor prioriterer Gribskov Kommune idrætten så højt? Hvad får vi ud af det? Hvilke udfordringer ligger forude? Hvordan vi fremover vil arbejde med foreninger og frivillige? I Gribskov Kommune har vi i mange år haft fokus på idrætten og alle vores lokale idrætsforeninger og et utal af frivillige, og vi skylder dem alle en stor tak, for alt de gør for vores borgere, og vi gør alt, hvad vi kan fra politisk side for at løfte og understøtte det frivillige arbejde. Jeg er som politiker, stolt over det vi gør for idrætten. Lad mig blot nævne springhallen og kampsportshus. Af initiativer vi understøtter er der “Gang i Gribskov” og “60’er Festival”. Vi har rigtig meget i gang i Gribskov. Ja vi har en idrætspolitik. Vi har et idrætsråd, vi har et kulturråd. Vi har uddelegeret en del af kompetencen i disse råd, så når Nyt Grib-skovs Sidsel Krøll Villemose og Morten Rohde Klitgaard er ude og pege på løft til den lokale idræt, så er jeg nødt til at nævne, at nu skal det ikke gå som i sidste valgkamp, at man er ude og love kunstgræsbaner i massevis. Jeg kan kun anbefale, at I og Nyt Gribskov, går med i budgettet, så har I også ansvar for at finde de penge, som I lover at bruge til området. Vi vil arbejde for idrætten, og vi vil også gerne have kunstgræsbaner, klubhus i Helsinge, men et godt råd er at lytte til idrætten og den prioritering, som idrætsrådet har lavet i samarbejde med idrætsforeninger. Det er det, som jeg bakker op. I den kommende tid skal vi arbejde med at have idrætten indarbejdet i Gilleleje sammen med ny skole. Derudover skal vi se på, hvad vi kan gøre og hjælpe med i Vejby, som også har ønsker, der skal bakkes op om. Men endnu engang, vi gør meget hele tiden, og er derfor Årets Idrætskommune i Nordsjælland.

Publiceret 30 September 2017 00:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.