Gribskov Kommune, Årets Idrætskommune i Nordsjælland

Jørgen Simonsen (V) Byrådspolitiker Det var en stor fornøjelse at være inviteret til DGI Sportskonference i Hillerød 11. september og fortælle om, hvad vi gør i Gribskov Kommune for idrætten, og hvor meget vi investerer og arbejder med idrætten. Jeg talte over emnerne Gribskov Kommunes vægtning af idræt og foreningsliv. Hvorfor prioriterer Gribskov Kommune idrætten så højt? Hvad får vi ud af det? Hvilke udfordringer ligger forude? Hvordan vi fremover vil arbejde med foreninger og frivillige? I Gribskov Kommune har vi i mange år haft fokus på idrætten og alle vores lokale idrætsforeninger og et utal af frivillige, og vi skylder dem alle en stor tak, for alt de gør for vores borgere, og vi gør alt, hvad vi kan fra politisk side for at løfte og understøtte det frivillige arbejde. Jeg er som politiker, stolt over det vi gør for idrætten. Lad mig blot nævne springhallen og kampsportshus. Af initiativer vi understøtter er der “Gang i Gribskov” og “60’er Festival”. Vi har rigtig meget i gang i Gribskov. Ja vi har en idrætspolitik. Vi har et idrætsråd, vi har et kulturråd. Vi har uddelegeret en del af kompetencen i disse råd, så når Nyt Grib-skovs Sidsel Krøll Villemose og Morten Rohde Klitgaard er ude og pege på løft til den lokale idræt, så er jeg nødt til at nævne, at nu skal det ikke gå som i sidste valgkamp, at man er ude og love kunstgræsbaner i massevis. Jeg kan kun anbefale, at I og Nyt Gribskov, går med i budgettet, så har I også ansvar for at finde de penge, som I lover at bruge til området. Vi vil arbejde for idrætten, og vi vil også gerne have kunstgræsbaner, klubhus i Helsinge, men et godt råd er at lytte til idrætten og den prioritering, som idrætsrådet har lavet i samarbejde med idrætsforeninger. Det er det, som jeg bakker op. I den kommende tid skal vi arbejde med at have idrætten indarbejdet i Gilleleje sammen med ny skole. Derudover skal vi se på, hvad vi kan gøre og hjælpe med i Vejby, som også har ønsker, der skal bakkes op om. Men endnu engang, vi gør meget hele tiden, og er derfor Årets Idrætskommune i Nordsjælland.

Publiceret 30 September 2017 00:00

SENESTE TV

Historien om kongens skov og verdens arv

foredrag I Nordsjælland ligger de store skove, som gjorde, at Danmarks konger fra 1560 samlede sig et stort jagtgods. Da Christian den 5. fra 1670 indrettede skovene med jagtveje til parforcejagt, satte han samtidig sit enevældige stempel på dem.

Det var grunden til, at vejene og skovene i 2015 blev optaget på Unesco's liste over verdens kulturarv.

Fredag 22. februar kl. 18.30 gæster Jette Baagøe 'Foreningen Rågeleje Strand' og fortæller om baggrunden og om, hvordan arbejdet med verdensarven foregik.

Jette Baagøe fortæller

Jette Baagøe er forhenværende direktør for Dansk Jagt- og Skovsbrugsmusum, som havde ansvaret for arbejdet med verdensarven men i 2016 blev fusioneret med Dansk Landbrugsmuseum til Det grønne Museum på Djursland.

Arrangementet finder sted på restaurant Søstjernen i Rågeleje. Prisen for ikke medlemmer er 250 kroner, som inkluderer foredrag, middag, kaffe, te og dessert.

Tilmelding til foreningen på raagelejestrand@gmail.com eller på tlf. 2127 5413.

jesl

Møde i senior-kredsen

Foredrag Helsinge Seniorkreds får besøg af forstander på Luthersk Missions Højskole Henrik Nymann Eriksen, der vil fortælle om sin nye bog: 'Robust Kristendom – Tro, Håb og Kærlighed'.

Bogen beskæftiger sig med spændingsfeltet mellem livet her på jord og den kommende verden, og sætter spot på det at være kristen i det 21. århundrede. Den udfordrer og opmuntrer til at leve som kristen ud fra de tre begreber: Tro, håb og kærlighed.

Koret Focus medvirker ved mødet, og der er lotteri, kaffe og kage. Det hele finder sted på Rundinsvej 46 i Helsinge, tirsdag 19. februar kl. 19, hvor der er gratis adgang.

Ligeledes er der gratis kørselsordning ved henvendelse til Alice Jensen, Helsinge (tlf. 30 33 67 46) eller Kurt Jensen, Esrum (tlf. 21 71 56 94).

Næste møde er tirsdag 19. marts kl.19, hvor Jørn Fogh kommer på besøg.

CV