Gribskov Kommune, Årets Idrætskommune i Nordsjælland

Jørgen Simonsen (V) Byrådspolitiker Det var en stor fornøjelse at være inviteret til DGI Sportskonference i Hillerød 11. september og fortælle om, hvad vi gør i Gribskov Kommune for idrætten, og hvor meget vi investerer og arbejder med idrætten. Jeg talte over emnerne Gribskov Kommunes vægtning af idræt og foreningsliv. Hvorfor prioriterer Gribskov Kommune idrætten så højt? Hvad får vi ud af det? Hvilke udfordringer ligger forude? Hvordan vi fremover vil arbejde med foreninger og frivillige? I Gribskov Kommune har vi i mange år haft fokus på idrætten og alle vores lokale idrætsforeninger og et utal af frivillige, og vi skylder dem alle en stor tak, for alt de gør for vores borgere, og vi gør alt, hvad vi kan fra politisk side for at løfte og understøtte det frivillige arbejde. Jeg er som politiker, stolt over det vi gør for idrætten. Lad mig blot nævne springhallen og kampsportshus. Af initiativer vi understøtter er der “Gang i Gribskov” og “60’er Festival”. Vi har rigtig meget i gang i Gribskov. Ja vi har en idrætspolitik. Vi har et idrætsråd, vi har et kulturråd. Vi har uddelegeret en del af kompetencen i disse råd, så når Nyt Grib-skovs Sidsel Krøll Villemose og Morten Rohde Klitgaard er ude og pege på løft til den lokale idræt, så er jeg nødt til at nævne, at nu skal det ikke gå som i sidste valgkamp, at man er ude og love kunstgræsbaner i massevis. Jeg kan kun anbefale, at I og Nyt Gribskov, går med i budgettet, så har I også ansvar for at finde de penge, som I lover at bruge til området. Vi vil arbejde for idrætten, og vi vil også gerne have kunstgræsbaner, klubhus i Helsinge, men et godt råd er at lytte til idrætten og den prioritering, som idrætsrådet har lavet i samarbejde med idrætsforeninger. Det er det, som jeg bakker op. I den kommende tid skal vi arbejde med at have idrætten indarbejdet i Gilleleje sammen med ny skole. Derudover skal vi se på, hvad vi kan gøre og hjælpe med i Vejby, som også har ønsker, der skal bakkes op om. Men endnu engang, vi gør meget hele tiden, og er derfor Årets Idrætskommune i Nordsjælland.

Publiceret 30 September 2017 00:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl