"For hver elev, der kommer i uddannelse og job, kan kommunen putte penge i kassen til andre gode formål. Ud over at give de unge en tro på sig selv og et bedre liv, er skolen altså også en god forretning for kommunen", skriver Jens Erik Pedersen (LA) i dette indlæg.

DEBAT:

Vejen til et bedre liv

Af Jens Erik Pedersen (LA), handelsskolelærer, kandidat til KV17Jeg vil gerne slå et slag for vores produktionsskole i Helsinge.
Det gør jeg, fordi skolen hjælper unge med at finde 'vejen til et bedre liv', hvilket jeg, som medlem af skolens bestyrelse, har fornøjelsen af at være med til. Gribskov Produktionsskole er suveræn til at få ledt unge mennesker væk fra offentlig forsørgelse og hen til uddannelse og job. Det sparer ikke kun kommunen for en masse penge nu og fremover - det giver også de unge troen på sig selv og sine evner.
Produktionsskolen er et tilbud til unge mellem 16 og 25 år, som umiddelbart ikke har forudsætningerne for at påbegynde en ungdomsuddannelse. Undervisningen foregår som praktisk arbejde på skolens værksteder. Derudover undervises der i dansk og matematik.
Målet er altså, at eleverne udsluses til ordinær uddannelse eller job og væk fra kommunekassen.
For hver elev, der kommer i uddannelse og job, kan kommunen putte penge i kassen til andre gode formål. Ud over at give de unge en tro på sig selv og et bedre liv, er skolen altså også en god forretning for kommunen.
Derfor vil jeg anbefale byrådet at se velvilligt på Gribskov Produktionsskoles økonomi i det kommende budget. Jeg vil samtidig anbefale alle forældre til unge, der lige skal have et puf i den rigtige retning, til at opsøge Gribskov Produktionsskole og høre, hvad skolen kan tilbyde.

Publiceret 15 September 2017 12:30