Rema-sagen:

'Der bør derfor kun vœre ét svar på ansøgningen: NEJ!'

Af Hans Christian Larsen, Lyngfeldts Tværvej 11

Tak til Ugeposten for dœkning af REMA 1000 sagen, der jo om noget drejer sig om nœrdemokrati.
Udvalgsformand Jesper Behrensdorff (K) gør det klart (31/8/17), at i denne sag vejer hensynet til konkurrence imellem dagligvaregiganterne mere end borgernes ønsker og den lokalplan til beskyttelse af miljøet, som borgerne har fået gennemført.
Man forstår, at kun trafik og støjforhold kan begrunde et afslag til projektet på Sandet, ellers sidder hensynet til den hellige konkurrence med trumfkortet.
Dette burde give anledning til overvejelse hos alle dem, som måtte tro, at konservative kernevœrdier, såsom borgenes rettigheder og miljøet, bliver taget alvorligt af partiet selv.
Hvis en konkurrencesituation skal have vœgt, så må den vel skulle gavne kunderne i området! Eller er det kun kommercielle interesser, der tœller?
Kunderne har ihvertfald sagt grundigt nej. Og det er vel ikke konservativ politik, at sommerhus- og naturområdet på Sandet skal lœgge ryg til en bredere butikskrig i Nordsjœlland?
Og hvis man iøvrigt ønsker konkurrence, så er projektet jo helt fejlplaceret. Efter et års tid med aggressiv markedsføring vil antallet af nœrbutikker falde fra tre til de nuvœrende to, som jo så rigelig dœkker behovet, selv ved spidsbelastninger om sommeren.
Der bør derfor kun vœre ét svar på ansøgningen: NEJ! Eventuelt med invitation til et projekt, placeret i et af de eksisterende bycentre, der giver reel konkurrencemœssig mening, og ikke i den grad er i konflikt med miljø-, natur-, borger- og trafikhensyn. Og som flugter med konceptet om at skabe levende bycentre, og ikke bare spreder asfalt- og parkeringspladser ud med løs hånd, hvor en fiffig udvikler har kunnet finde lidt ledig jord.
Det må forhindres, at politikerne spekulerer i, at kun et fåtal af de mange beboere på Sandet har stemmeret til kommunalvalget. Så kœre medborgere i Gribskov kommune, hold godt øje med politikerne i denne sag – den er en lakmusprøve på deres reelle hensyntagen til borgernes ønsker og til lokaldemokrati!

Publiceret 12 September 2017 10:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV