DEBAT:

Nye Borgerlige vil skære massivt i kommunerne

Af Christine Antorini, MF (S), Hillerød- og GribskovkredsenHelle Lund, der er spidskandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Gribskov kommune, skriver i et læserbrev 5. september, at partiet vil styrke kommunens økonomi ved at give bedre vilkår til erhvervslivet. På den måde mener Nye Borgerlige, at der bliver råd til at styrke ældreplejen, skoler, daginstitutioner, handicap med videre.
Det lyder sympatisk, men virkeligheden er, at Nye Borgerlige som parti arbejder for massive besparelser på hele den offentlige sektor.
Det vil selvfølgelig også koste dyrt for Gribskov Kommunes borgere, hvis partiet fik mulighed for at gennemføre sin politik.
Da Nye Borgerlige for et halvt år siden holdt sit første årsmøde, lancerede partiet, at den offentlige sektor skulle på slankekur med minus-vækst i budgetterne. Ikke mindre end 47 milliarder (!) kroner skal den offentlige sektor spare.
Ingen andre trumfer Nye Borgerlige med så massive nedskæringer på de offentlige budgetter. Helene Lund og hendes partifæller vil nemlig skære den offentlige velfærd med minus 0,5 procent af BNP.
Ikke engang den nuværende regering er tilnærmelsesvis i nærheden af sådan en massakre på den offentlige sektor. Løkke-regeringen vil bruge 0,3 procent af BNP på offentlig velfærd.
Selv regeringens beløb betyder lokale besparelser. Der kommer nemlig flere børn og ældre i Danmark. Skal de have tilbud på bare det niveau, vi kender i dag, skal væksten i det offentlige være på 0,7 procent.
Det lyder så kedeligt med procenter. Men der er masser af levende mennesker bag tallene:
Gamle, der ikke kan få den pleje, de burde forvente. Nedskæringer på de i forvejen stramme rammer for at kunne lave gode børnehaver og skoler til vores børn. Handicappede, der ikke får de tilbud, de skal have. Sygehuse, der ikke kan levere de behandlinger, de skal. Og så videre.
Det samfund, som Nye Borgerlige ønsker, med massive topskattelettelser, privatiseringer og nedskæringer af den offentlige sektor ligger meget langt fra det velfærdssamfund, vi er stolte af i Danmark.
Det ville være godt for den politiske debat, hvis Helle Lund ville fortælle borgerne i Gribskov, hvor der skal skæres ned i kommunens velfærd med partiets minus-vækst.

Publiceret 11 September 2017 19:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV