Efter Attendo-kaos:

'De ældre er også familiens ansvar'

Janna Brolev
Tulstrupvej 151
3230 Græsted

Som en reaktion på skriverierne om hjemmeplejen vil jeg også give mit besyv med.
Selvom vi har et velfærdssamfund, må vi ikke glemme ansvaret. Hjemmepleje er et tilbud om hjælp til dagligdagen, personlig eller praktisk. Det er ikke muligt at sende de samme personer ud ved hvert besøg, der sker uforudsete hændelser. De har ferie og sygedage - så derfor ligger ansvaret hos familien. Giv de gamle i familien mindst et ugentligt besøg, det kan godt være grænseoverskridende i vores kropsforskrækkede samfund at se sine forældre uden tøj, men hjælp dem i badet og se efter de små tegn på siddesår, svamp med mere.
Og skulle de få et sår, som bliver behandlet af hjemmeplejen, er der ingen, der forbyder én at åbne forbindingen og se på det selv og hvis det ikke er tilfredsstillende, så kontakte egen læge. Tage ansvar.
Sker der fejl, er det en god idé at ringe til kontoret og informere dem med det samme, ellers kan fejl ikke blive rettet.
Var det de små poder, der kom hjem med rød numse, eller knægten med et blåt mærke, skulle der nok blive råbt op. Så husk, vores forældre er vores ansvar og hjemmehjælp et ekstra tilbud til at hjælpe os.

Publiceret 25 August 2017 13:00

Ugeposten Gribskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Ugeposten Gribskov
SENESTE TV