Cpr-numre fløj - kommunen sov!

Carl Skøtt, Brombærvej 52, Haderslev

Det er mere end en meget flov historie, at Haderslev Kommune lod 300 cpr-numre flyve ud til en borger, der blot havde bedt om aktindsigt i en detalje i forbindelse med vindmølleplanerne for Kastrup-Tiset Enge. Kommunaldirektør Willy Feddersens rolle i sagen er nemlig helt igennem uforståelig og under bundniveau for en skoleelev i kommunal praktik.

Forhistorien, der kun er kendt af få, er:

En vindmøllemodstander ønsker sarkastisk cpr-nummer-spredende Haderslev Kommune godt jul den 24. december. Det sker på kommunens fb-side. Dagen efter ringer kommunaldirektøren til den sarkastiske borger for at spørge ind til, hvad han mener med, at cpr-numre er blevet lækket. Kommunaldirektøren træffer ikke borgeren hjemme - og går på juleferie. Det gør sagen om de lækkede cpr-numre også.

Først den anden 2. januar, da julen er pakket væk hos de fleste, ringer Willy Feddersen igen til borgeren, der på spørgsmålet om, hvorfra han har sine informationer, svarer (i min kort sammenfattede version):

- Det må I da vide. Der er jer, der har lækket dem!

Herefter går yderligere en uge, og vi er nu fremme ved 9. januar. Da har kommunen endelig fundet frem til, hvem der har modtaget cpr-numrene.

Cpr-numrene blev slettet, da den pågældende borger selv opdagede, at han havde cpr-numrene, og det ville kommunen have fået oplyst, hvis den havde kontaktet ham, da den kommunale fejl var fundet. Det skete ikke. I stedet blev et brev sendt ud til ca. 300 borgere - borgeren, der oprindelig modtog cpr-numrene inklusiv . På omtrent samme klokkeslet modtog borgeren, der kun havde søgt aktindsigt, en mail, hvori han blev opfordret til at slette de cpr-numre, som han af egen drift for længst havde slettet.

Mailen fra kommunen formuleres på en sådan måde, at nogle af de 300, hvis cpr-numre er blevet lækket, med rette kunne frygte, at deres cpr-numre blev misbrugt. Af samme grund blev den sagesløse borger af visse grupper straks lagt for had. De første reaktioner modtog han, før han selv havde haft lejlighed til at se kommunens brev og e-mail.

Det sidste er en grov chikane mod en sagesløs borger - alt sammen forårsaget af, at Willy Feddersen sløjt og uengageret gik ind i sagen, der i hele sit væsen er blevet behandlet uprofessionelt af Haderslev Kommune.

Havkatten Calle

Publiceret 17 January 2017 17:08

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.