DEBAT:

Hvem skal nu betale? Det skal pensionisterne!

Af Maja Stasel,
Præstevænget 13,
Helsinge

TYVERI OG HÆRVÆRK: Hvem skal betale, når "søde" unge mennesker har ødelagt og molestreret vores el-scootere? Det skal vi, de arme pensionister, der er afhængige af el-scootere og skal betale mellem 1.300,- og 8.000,- når disse unge har haft stjålet vores el-scootere, ødelagt låsen, eller andet der skal repareres efterfølgende.
Hvem stopper disse unge mennesker? Det sker igen og igen, og vi er desperate. Vi ved ikke hvad vi skal gøre, for vi er så afhængige af vores el-scootere. Og hvem fortæller de unge mennesker, at der er forskel på dit og mit?

Publiceret 09 July 2016 09:00

SENESTE TV

Skoleelever i Gilleleje skal være lydforskere

undervisning Elever fra 4- 6. klasse i Gilleleje kan nu blive forskere for en dag. Temaet er lyd og eleverne kan prøve at arbejde og tænke som en forsker, og øve sig i at være nysgerrige, systematiske og observante. Skoleklasserne kan besøge Gilleleje Bibliotek, hvor bibliotekarer sammen med elevernes lærere står klar til at guide eleverne gennem ni forskellige aktiviteter fordelt på tre stationer: Mærk lyden, brug lyden og kend lyden. Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

Gilleleje Bibliotek har tilmeldt sig programmet og inviteret lokale skoleklasser til at deltage sammen med 113 andre folkebiblioteker over hele landet. Programmet kører fra 24. april til 24. maj.

Ud over Skoleprogrammet kan eleverne deltage i en landsdækkende skolekonkurrence, hvor eleverne konkurrerer i at indsamle lydoptagelser til forskningsprojektet ’Lyden af Danmark’. Konkurrencen kulminerer med et stort finaleshow 28. maj på DOKK1 i Aarhus, hvor den klasse, der har indsamlet flest lydoptagelser, kåres som vinder.

gs