DEBAT:

Svar på læserbrev af Peter Rixen i Ugeposten 18. juni

Kim Valentin (V)
Borgmester i Gribskov Kommune

Kære Peter Rixen.
I dit læserbrev “Vi trænger til ærlige meldinger” skriver du, at Attendo er blevet det eneste plejefirma i Gribskov Kommune. Det er ikke korrekt, for BM Pleje er stadig leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp.
Vi har i øvrigt fire leverandører af praktisk hjælp, som borgere kan vælge imellem. Til gengæld har vi nu kun én leverandør af hjemmesygepleje, og det er Attendo.
Årsagen til, at vi har valgt kun at have én leverandør, er, at flere og flere borgere kræver mere specialiseret pleje, og her har Attendo flere sygeplejersker til at dække de krav til kompetencer, som borgerne har brug for fremover - borgernes sikkerhed og sundhed vægter altid højest. Vores demografi og kravene til sygepleje er i konstant forandring, og det er det, vi reagerer på ved at vælge at have én leverandør af hjemmesygepleje, som vi ved kan leve op til de stigende krav.
I øvrigt er dette det samme billede i langt de fleste kommuner.
Sidst men ikke mindst spørger du, om udgifterne til flygtninge vil koste på velfærden fremover. Her må jeg bare svare, at vi er blevet bedt om at hjælpe med at løse en stor udfordring med flygtninge, som hele Europa står midt i.
Jeg synes faktisk, det er lykkes os i ret høj grad både at sørge for velfærden til borgerne samtidig med, at vi hjælper flygtningene, som vi jo i øvrigt skal ifølge loven.

Publiceret 07 July 2016 15:00

Amanda og Piazzolla i Tisvilde Bio

Film Så er der nye film på plakaten i Tisvilde Bio. En af dem er filmen 'Amanda'.

Den syvårige Amanda mister sin mor ved et terrorangreb i Paris. Det ændrer på alle måder hendes liv. Hendes onkel, David er lidt af en dagdriver og er løsansat i parkvæsenet. Han har et nært forhold til sin niece men slentrer ellers gennem livet på bedste beskub. En aften skal han mødes med sin kæreste og Amandas mor for at fejre hendes nyerhvervede kørekort. Han er som sædvanligt for sent på den. Da han ankommer er det utænkelige sket. Terrorens har stukket sit afskyelige fjæs frem.

David skal nu ud over chokket og tabet også tage vare på sin lille niece, men hvordan kommer de videre i livet og bringer håbet tilbage. Der er rørende scener i filmen, som når David i et forsøg på at glemme smider søsterens tandbørste ud. Amanda opdager helt sønderknust, at morens tandbørste er væk. Det er her i dagligdagens praktiske detaljer, at traumet slår igennem. Den slags detaljer blænder kameraerne normalt ned for, men her eksponeres savnet, så det gør ondt. Filmen vises 21., 22., 24. og 25. august klokken 20 samt 23. august klokken 15.

Dokumentar

'Piazzolla – The years of the Shark' er en dokumentarfilm om argentineren Astor Piazzolla (1921-1992). Han var et musikalsk geni, der formåede at forny tango-genren.

Filmen går tæt på manden og myten, og sammen med sønnen Daniel dykkes der ned i private lyd- og videooptagelser. Han var en af de største bandoneón-spillere i verden. Det er et instrument, der har meget tilfælles med harmonikaen. Han genopfandt tangoen som finkultur, der førte tangoen ind i koncertsalene. Den slags gjorde man ikke ustraffet. Tangoen var ikke længere en folkelig tilbedt dansemusik og nationalkultur, og befolkningen i hjemlandet Argentina var rasende. Han var slet og ret forræder. Dokumentaren vises 25. august klokken 16 og 28. august klokken 20.