DEBAT:

Svar på læserbrev af Peter Rixen i Ugeposten 18. juni

Kim Valentin (V)
Borgmester i Gribskov Kommune

Kære Peter Rixen.
I dit læserbrev “Vi trænger til ærlige meldinger” skriver du, at Attendo er blevet det eneste plejefirma i Gribskov Kommune. Det er ikke korrekt, for BM Pleje er stadig leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp.
Vi har i øvrigt fire leverandører af praktisk hjælp, som borgere kan vælge imellem. Til gengæld har vi nu kun én leverandør af hjemmesygepleje, og det er Attendo.
Årsagen til, at vi har valgt kun at have én leverandør, er, at flere og flere borgere kræver mere specialiseret pleje, og her har Attendo flere sygeplejersker til at dække de krav til kompetencer, som borgerne har brug for fremover - borgernes sikkerhed og sundhed vægter altid højest. Vores demografi og kravene til sygepleje er i konstant forandring, og det er det, vi reagerer på ved at vælge at have én leverandør af hjemmesygepleje, som vi ved kan leve op til de stigende krav.
I øvrigt er dette det samme billede i langt de fleste kommuner.
Sidst men ikke mindst spørger du, om udgifterne til flygtninge vil koste på velfærden fremover. Her må jeg bare svare, at vi er blevet bedt om at hjælpe med at løse en stor udfordring med flygtninge, som hele Europa står midt i.
Jeg synes faktisk, det er lykkes os i ret høj grad både at sørge for velfærden til borgerne samtidig med, at vi hjælper flygtningene, som vi jo i øvrigt skal ifølge loven.

Publiceret 07 July 2016 15:00

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl