DEBAT:

Svar på læserbrev af Peter Rixen i Ugeposten 18. juni

Kim Valentin (V)
Borgmester i Gribskov Kommune

Kære Peter Rixen.
I dit læserbrev “Vi trænger til ærlige meldinger” skriver du, at Attendo er blevet det eneste plejefirma i Gribskov Kommune. Det er ikke korrekt, for BM Pleje er stadig leverandør af personlig pleje og praktisk hjælp.
Vi har i øvrigt fire leverandører af praktisk hjælp, som borgere kan vælge imellem. Til gengæld har vi nu kun én leverandør af hjemmesygepleje, og det er Attendo.
Årsagen til, at vi har valgt kun at have én leverandør, er, at flere og flere borgere kræver mere specialiseret pleje, og her har Attendo flere sygeplejersker til at dække de krav til kompetencer, som borgerne har brug for fremover - borgernes sikkerhed og sundhed vægter altid højest. Vores demografi og kravene til sygepleje er i konstant forandring, og det er det, vi reagerer på ved at vælge at have én leverandør af hjemmesygepleje, som vi ved kan leve op til de stigende krav.
I øvrigt er dette det samme billede i langt de fleste kommuner.
Sidst men ikke mindst spørger du, om udgifterne til flygtninge vil koste på velfærden fremover. Her må jeg bare svare, at vi er blevet bedt om at hjælpe med at løse en stor udfordring med flygtninge, som hele Europa står midt i.
Jeg synes faktisk, det er lykkes os i ret høj grad både at sørge for velfærden til borgerne samtidig med, at vi hjælper flygtningene, som vi jo i øvrigt skal ifølge loven.

Publiceret 07 July 2016 15:00

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl