DEBAT:

Kulturhavnen Gilleleje

Jens Pedersen
Mdl. af Liberal Alliance Gribskov
Østre Alle 43C
3250 Gilleleje

Gribskov har fået en kulturhavn eller nærmere et kulturhus. Huset er bygget midt i Gilleleje og har skabt megen debat, som sådan noget stort byggeri jo altid gør.
Jeg har bestemt ikke noget imod ideen om et kulturhus (nævnes etape 2), hvor byens borgere kan mødes og, hvor man kan afholde forskellige arrangementer. Huset er, efter min mening, ganske pænt og falder ind omkring Søborg kanal. Jeg har, sådan set, heller ikke de store problemer med etape 1, der ligger ude ved hovedvejen og stationen i udkanten af centrum, og derfor lidt ad vejen.
Men jeg har noget imod etape 3, som det blev præsenteret forleden dag til informationsmødet med bygherre og kommune. Arkitekten mente, at huset ville blive meget flottere, hvis taget fik en højere rejsning. En rejsning, der øger byggehøjden med 2,5 meter over det tilladte. Derfor har arkitekt og bygherre søgt om dispensation for byggeriets højde.
Denne nye, skal vi kalde det skyline, vil skyde et par meter op foran mariehjemmet (som er på to etager). Udover at dominerer luftrum og Gilleleje centrum vil byggeriet tage sol og lys fra selvsamme plejehjem og torvet nedenfor.
Jeg ser ingen grund til, at kommunen skal give arkitekten og bygherre nogen dispensation for etape 3's byggehøjde overhoved! Uanset om det er fordi arkitekten synes, at det er pænt. Eller om bygherren har planer om ændringer i fremtiden (kan måske søge om dispensation om udvidelse af boligområde senere).
Byggeriet skal følge højden på Mariehjemmet og på den måde falde ind i det eksisterende byggeri. Jeg vil derfor anbefale alle borgere i Gilleleje, ja i hele Gribskov, at gøre indsigelse mod en dispensation af byggehøjden i etape 3.
Gør din indflydelse gældende og gør som borgermesteren anbefalede. Send en e-mail til kommunen med din indsigelse inden den 20. juli.

Publiceret 07 July 2016 15:15

SENESTE TV

Påskemarch med Idrættens Venner

arrangement Langfredag 19. april holder Idrættens Venner i Tisvilde den traditionelle påskemarch for 42. gang.

Marchen foregår i det skønne Tisvilde Hegn og Troldeskoven, hvor deltagerne kan vælge mellem at gå enten 12, 20 eller 30 km i det tidlige forår. Specielt den korte rute er velegnet for en familieudflugt, da den overalt går ad gode og farbare stier.

Man kan starte på alle ruter fra kl. 8 fra Idrætshuset, Hovedgaden, hvor også sekretariatet har hovedkvarter. Her kan deltagerne købe startkort indtil kl. 10 på 30 km-ruten, kl. 11 på 20 km-ruten og kl. 12 på den korte rute.

Rasteplads med grill

Rastepladserne er igen ved Stængehus og Bækkebro, hvor det vil være muligt at få lidt at spise og drikke undervejs.

På Bækkebro har man taget den store grill med, hvor man kan købe grillpølser. Der er selvfølgelig også varme og kolde drikke.

Alle skal være i mål kl. 16.

Hvis man ønsker at gå ruten, koster det 20 kr. Skal der medalje med, koster det 40 kr. For børn under 15 år inklusive medalje koster det 30 kr. Der er kontant betaling.

Overskuddet går til ungdomsarbejdet i Tisvildeleje Gymnastik Forening.

jesl

Frivilligheds-messe for foreningerne

arrangement Under overskriften 'Netværk gør stærk' inviterer Frivilligt forum Gribskov alle frivillige foreninger - kulturelle-, sociale- og idrætsforeninger - til fælles møde for at styrke kendskab til, hvilke foreninger der er, og hvad de står for.

Det foregår lørdag 27. april kl. 14-17 i Kulturhuset, Skolegade 43, Helsinge.

Ved hjælp af udstillingsboder og små 'speed-dating-møder' vil man blive klogere på, hvad frivillighed står for i Gribskov Kommune.

Frivillig forum håber med arrangementet, at være med til at styrke frivilligheden og bringe mange forskellige foreninger sammen, så både de og andre ude fra, kan blive klogere på hvem foreningerne er og hvad de kan bruges til.

Alle kan få en bod

"Hvis vi kender hinanden, bliver vi også meget bedre til at bruge hinanden," siger formand for Frivilligt Forum Ole Thomsen i en pressemeddelelse.

Alle foreninger der deltager, får mulighed for at få en bod, hvor de kan præsentere deres aktiviteter.

Der vil også på dagen være et par fælles oplæg.

jesl