DEBAT:

Kulturhavnen Gilleleje

Jens Pedersen
Mdl. af Liberal Alliance Gribskov
Østre Alle 43C
3250 Gilleleje

Gribskov har fået en kulturhavn eller nærmere et kulturhus. Huset er bygget midt i Gilleleje og har skabt megen debat, som sådan noget stort byggeri jo altid gør.
Jeg har bestemt ikke noget imod ideen om et kulturhus (nævnes etape 2), hvor byens borgere kan mødes og, hvor man kan afholde forskellige arrangementer. Huset er, efter min mening, ganske pænt og falder ind omkring Søborg kanal. Jeg har, sådan set, heller ikke de store problemer med etape 1, der ligger ude ved hovedvejen og stationen i udkanten af centrum, og derfor lidt ad vejen.
Men jeg har noget imod etape 3, som det blev præsenteret forleden dag til informationsmødet med bygherre og kommune. Arkitekten mente, at huset ville blive meget flottere, hvis taget fik en højere rejsning. En rejsning, der øger byggehøjden med 2,5 meter over det tilladte. Derfor har arkitekt og bygherre søgt om dispensation for byggeriets højde.
Denne nye, skal vi kalde det skyline, vil skyde et par meter op foran mariehjemmet (som er på to etager). Udover at dominerer luftrum og Gilleleje centrum vil byggeriet tage sol og lys fra selvsamme plejehjem og torvet nedenfor.
Jeg ser ingen grund til, at kommunen skal give arkitekten og bygherre nogen dispensation for etape 3's byggehøjde overhoved! Uanset om det er fordi arkitekten synes, at det er pænt. Eller om bygherren har planer om ændringer i fremtiden (kan måske søge om dispensation om udvidelse af boligområde senere).
Byggeriet skal følge højden på Mariehjemmet og på den måde falde ind i det eksisterende byggeri. Jeg vil derfor anbefale alle borgere i Gilleleje, ja i hele Gribskov, at gøre indsigelse mod en dispensation af byggehøjden i etape 3.
Gør din indflydelse gældende og gør som borgermesteren anbefalede. Send en e-mail til kommunen med din indsigelse inden den 20. juli.

Publiceret 07 July 2016 15:15

SENESTE TV

Gå med 30 km ad Klosterruten

motion På lørdag 29. juni er det på med vandreskoene, hvis man vil med på en ca. 30 km lang vandretur på en del af Klosterruten. I spidsen går turlederne i Dansk Vandrelaug Hans Henrik Kleinert og Ingelise Kvorning.

"Vi starter i Esrum og går langs Esrum Sø gennem Gribskov, passerer Stjernen, der er centrum for de snorlige jagtveje, som Kong Christian den 5. anlagde, og fortsætter langs Store Grib Sø. Vi passerer Mor Grib's hule, kommer også forbi Æbelholt Kloster og slutter i Hillerød," fortæller de i en pressemeddelelse fra Dansk Vandrelaug.

Øvelser og små lege

Ud over at man får motion, vil der være forskellige indslag på turene som for eksempel 'Walk and Talk', særlige øvelser og små lege, hvor man bruger alle dele af kroppen, også hjerne og hjerte, og der vil være information om seværdigheder på turen.

Der bliver pauser undervejs til at nyde medbragt mad og drikke, inden turen slutter ved Hillerød station ca. kl. 16.30.

Turen starter kl. 9 ved Esrum skole, når bussen fra Saltum ankommer.

Det koster 30 kr. at deltage, hvis man ikke er medlem af Dansk Vandrelaug.

jesl